Színezz elképesztően menő, galaktikus tojásokat borotvahabbal

Nemcsak a gyerekek, de te is imádni fogod ezt a tojásfestési rituálét, aminek végeredményeként az idei húsvét legizgalmasabb színeit és mintáit adhatjátok a locsolóknak.

Nagy rajongói vagyunk az extravagáns húsvéti tojásoknak, amiknek színei és mintái eltérnek a jól megszokott piros tojástól. Készülhetsz a húsvétra természetes alapanyagokkal festett tojásokkal is, sőt, van volt már 15 mindent felforgató és újító tojásdíszítési tippünk is, hogy a te locsolóid kapják az ünnep legkreatívabb húsvéti tojásait.

Most pedig itt van egy viszonylag új módszer, ami már magában őrület, hiszen mi sem gondoltuk, hogy a tojásfestés egyik alapanyaga lehet a borotvahab is!

Amire szükséged lesz a galaktikus mintázatú tojások festéshez:

  • keményre főtt tojások
  • különböző színű ételfestékek
  • 1-2 doboz borotvahab – attól függően, hogy hány tojást festesz, és hány színvariációt szeretnél kipróbálni
  • alumínium sütőtálca, vagy bármilyen más tepsi, amit nem sajnálsz összefestékezni
  • szívószál vagy spatula
  • fogpiszkáló
  • papírtörlő
  • gumikesztyű

Így fesd meg őket!

  • Nem kell mást tenned, mint a sütőtálcádra (vagy egy laposabb tálba) kinyomni a borotvahabot (nagyjából egy ujjnyi vastagon), majd a spatulával egyenletesen elkenni.
  • Ezután csöpögtesdaz ételfestéket a habra!Ne félj a színektől!Annyi színt használhatsz, amennyit szeretnél (persze vedd figyelembe, hogy a piros és a zöld keverékéből születő barna húsvéti tojások nem lesznek a legvidámabbak).
  • A festéket és a borotvahabot keverd össze egy fogpiszkálóval vagy szívószállal úgy, hogy márványos mintázatot kapjon.
  • Vedd fel a gumikesztyűd, majd forgasd bele a főtt tojásokatúgy, hogy teljesen befedje őket a színezett hab!
  • Tedd őket félre száradni egy papírtörlőre, majd minimum 20 percre (de az sem baj, ha 2-3 órát állnak), végültöröld le róluk a habot.
  • Készen is vannak, mehetnek a húsvéti asztalra.

Nézd meg egy rövid videón is az elkészítését!

Még több húsvéti tippet és receptet erre találsz!

Ezeket olvastad már?

(via GoodHouseKeeping)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...