5 szín, melyet inkább ne használj a konyhában

Egyáltalán nem mindegy, hogy a konyhában milyen színeket használunk, hiszen rengeteg mindenre hatással lehet.

A konyha színeit kitalálni legalább olyan nehéz, mint megtalálni a megfelelő matracot. Bár nyugodtan gondolkodhatunk a megszokottól eltérő színekben, mégis vannak olyan árnyalatok, melyeket nem javasolnak a szakértők. Most elárulják, melyek azok a színek, melyekre inkább ne fesd a konyhád falát.

5 szín, melyet inkább ne használj a konyhában

Neon

Christine Carney, a Blackberry Farm Design dizájn igazgatója abszolút óva int mindenkit attól, hogy neon színűre fesse a konyháját. Elmondása szerint minden színnek megvan a maga helye és ideje, ami a neon és a konyha esetében végtelenül ritkán találkozik. Ezen kívül az is ellene szól, hogy általában ezek az árnyalatok nem állják ki az idő próbáját.

Sötét árnyalatok

A szakértők egyetértenek abban, hogy a sötét színek sokkal kevésbé hívogatóak. Ráadásul, egy olyan térben, ahol nehéz rendet tartani, és sokszor nagy a felfordulás, főleg nem ajánlott. Talán még a fekete és szürke belefér, de ezeket is csak akkor használjuk, ha tágas a tér.

Barna

Ez a szín ugyan nem lenne tiltólistás, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek legtöbbször rossz árnyalatot választanak. Csak azok az árnyalatok szuperálnak, melyek visszaköszönnek a fa berendezéseknél, vagy éppen a munkalaphoz igazodnak.

Csak óvatosan a sötét árnyalatokkal

Jeges árnyalatok

Erica Volkmer, az austini Evenson Design alapítója kerüli a jeges árnyalatú színeket a konyhában. Hogy miért?

A konyhának, mint az otthon szívének, melegnek és hívogatónak kell lennie

- magyarázta.

Élénk piros

A piros színt több szempontból is érdemes elkerülni. Egyrészt, ez az árnyalat nem illik egy olyan helyiségbe, ahol mindig nagy a zűrzavar, másrészt, a piros szín éhségérzetet kelt bennünk, ami nem éppen ideális, amikor éjfélkor a hűtő előtt állva keresgélünk valami harapnivalót!

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...