Szilveszteri vegetáriánus finomságok

Ha nem eszel húst, az újévi malacsült és a virslihegyek érthető módon cseppet sem hoznak lázba. De hogy ne kelljen natúr lencsefőzeléket falnod, adunk néhány szuper ötletet!

Rukkolás lencsesaláta fetasajttal repet

Szója

A virsli éppúgy hozzátartozik az új esztendő köszöntéséhez, mint a lencse. Míg ez utóbbi megengedett, sőt melegen ajánlott egy vegának is, úgy a virsli esetében nekik leginkább a szójából készített változat marad. Persze feltétnek vagy falatkának nem csak virslit választhatunk: szója-, cukkini- vagy csicseriborsó fasírttal is próbálkozhatunk.

Cukkini fasírt 5. - vegán

Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst. Egyszerűen azért, mert nem kívánom, nem igazán szeretem. Ennek ellenére vannak olyan ételek, amelyeket szívesen megennék, azonban ...

Csicseriborsó gombóc

Kedvelem a keleties ízeket, és ez egy olyan zöldség számomra, amelyet más ízvilággal el sem tudok képzelni. Semleges íze miatt erőteljesen fűszereztem. Előételként és főételként ...

Szójafasírt

A szilveszteri büféasztalra készült vegetáriánus finomság a vega vendégek részére. Olcsó, hűtőben nagyon jól tárolható, vendégvárásra remek fogás.

Lencsét lencsével

A lencse nem csak szilveszter-újév éjjelén ajánlott a vegetáriánusok számára (is). A különféle hüvelyesek (lencse, bab, borsó) ugyanis kiváló fehérjeforrások magas rost-, vas- és kalciumtartalommal, ami egy húshagyónak valódi áldás!

Mustáros - tojásos lencsesaláta

A hiedelem szerint, ha szilveszter és újév napján sok lencsét eszik az ember, az elkövetkezendő évben azt a pénztárcája se fogja bánni. Hát ezen igazán ne múljon, így nálunk a ...

Krémek

A kencék és krémek elengedhetetlen kellékei a szilveszteri buliknak: gyorsan elkészülnek, és általában osztatlan sikert arathatunk velük. Érdemes 2-3 különbözőt gyártani, hogy lehessen válogatni, és mindenki megtalálja a maga kedvencét.

Répatatár

Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi ...

Humusz gyorsan

A hummusz az egyik legnagyobb, gyors kedvencem télen-nyáron, melegben rengeteg paradicsommal és petrezselyemmel. Általában  nagy mennyiségű olívaolajjal készítik, ezen akartam egy kicsit ...

Hamisz

Nyáron minden nap készítek ilyet, mikor érik a paradicsom. Hol egy kilóból, hol kevesebből, de sosem marad belőle. Ha mégis, hát akkor sem lesz az enyészeté, hiszen hidegen még finomabb ...

Falatok

Természetesen falatkák nélkül sem buli a buli, úgyhogy ezeket sem hagyhatjuk ki: töltött tojás, mini pizza, különféle ropogtatni valók - minden, amit az ünneplés hevében egyszerűen és gyorsan elfogyaszthatunk.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...