Itt vásárolhatsz nagyon olcsón friss hazai szilvát

Augusztus beköszöntével megkezdődött a szilvaszezon is, ennek örömére pedig megnyitottak azok a „Szedd magad!”- kertek, amelyekben friss, lédús hazai gyümölcsöt vásárolhatunk jó áron.

Idén kiváló minőségű lesz a hazai szilvatermés, melyet már július óta lehet kapni a zöldségeseknél. A szezon egészen októberig kitarthat, a szilva pedig rengeteg vitamint tartalmaz, érdemes hát kihasználni a következő heteket és hónapokat.

Van olyan „Szedd magad!” hely, ahol 80 forintért kínálnak egy kiló szilvát

Nyersen fogyasztva értékes ásványianyag-forrás, és erősen antioxidáns hatású gyümölcs. Sokféleképpen felhasználjuk, kitűnő lekvár készülhet belőle a téli hónapokra, de befőzésre is alkalmas, a hullott szilvából készítik a hungarikumnak számító szilvapálinkát, és a legjobb aszalványt adja. Alacsony kalóriatartalmú, tele van C-vitaminnal, értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Tartalmaz K-vitamint, valamint van benne magnézium, kálium, vas és fluorid is, ráadásul természetes hashajtó hatása miatt is ajánlott fogyasztani székrekedés esetén.

Ahogy a Sokszínű vidék cikkéből kiderül:

a piacokon jellemzően 500 forintos kilóáron adják a gyümölcsöt, a befőzésre vagy cefrének való szilva pedig országszerte több helyen is olcsón, 100 forint és 320 forint közötti kilós áron kapható.

A portál az egyik népszerű hirdetési oldalon talált olyan Nógrád megyei gyümölcsöst, aki Szedd magad! akció keretében 80 forintért adja a szilvát, a gyümölcsvadász.hu oldala pedig további hét olyan szilvaföldet ajánl, ahol mi magunk gyűjthetjük be a szükséges mennyiséget.

Gárdony, Szár, Pomáz, Abony és Hatvan települések közelében is remek termést szedhetünk, érdemes tehát alaposan utánajárni, milyen időpontokban várnak minket ezek a szabadon bejárható földek. A legtöbb helyen nemcsak a nyitvatartásnak érdemes utánajárni, de ajánlatos bejelentkezni is, a gyümölcsvadász oldalán minden fontos információt megtalálunk a szilvaszedéshez!

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...