Itt vásárolhatsz nagyon olcsón friss hazai szilvát

Augusztus beköszöntével megkezdődött a szilvaszezon is, ennek örömére pedig megnyitottak azok a „Szedd magad!”- kertek, amelyekben friss, lédús hazai gyümölcsöt vásárolhatunk jó áron.

Idén kiváló minőségű lesz a hazai szilvatermés, melyet már július óta lehet kapni a zöldségeseknél. A szezon egészen októberig kitarthat, a szilva pedig rengeteg vitamint tartalmaz, érdemes hát kihasználni a következő heteket és hónapokat.

Van olyan „Szedd magad!” hely, ahol 80 forintért kínálnak egy kiló szilvát

Nyersen fogyasztva értékes ásványianyag-forrás, és erősen antioxidáns hatású gyümölcs. Sokféleképpen felhasználjuk, kitűnő lekvár készülhet belőle a téli hónapokra, de befőzésre is alkalmas, a hullott szilvából készítik a hungarikumnak számító szilvapálinkát, és a legjobb aszalványt adja. Alacsony kalóriatartalmú, tele van C-vitaminnal, értékes forrása az A-vitaminnak és a béta-karotinnak. Tartalmaz K-vitamint, valamint van benne magnézium, kálium, vas és fluorid is, ráadásul természetes hashajtó hatása miatt is ajánlott fogyasztani székrekedés esetén.

Ahogy a Sokszínű vidék cikkéből kiderül:

a piacokon jellemzően 500 forintos kilóáron adják a gyümölcsöt, a befőzésre vagy cefrének való szilva pedig országszerte több helyen is olcsón, 100 forint és 320 forint közötti kilós áron kapható.

A portál az egyik népszerű hirdetési oldalon talált olyan Nógrád megyei gyümölcsöst, aki Szedd magad! akció keretében 80 forintért adja a szilvát, a gyümölcsvadász.hu oldala pedig további hét olyan szilvaföldet ajánl, ahol mi magunk gyűjthetjük be a szükséges mennyiséget.

Gárdony, Szár, Pomáz, Abony és Hatvan települések közelében is remek termést szedhetünk, érdemes tehát alaposan utánajárni, milyen időpontokban várnak minket ezek a szabadon bejárható földek. A legtöbb helyen nemcsak a nyitvatartásnak érdemes utánajárni, de ajánlatos bejelentkezni is, a gyümölcsvadász oldalán minden fontos információt megtalálunk a szilvaszedéshez!

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...