Íme a legegyszerűbb és legfinomabb RIZSFELFÚJT (két) receptje

Rizskoch vagy rizsfelfújt, ezt a finom, laktató édességet egyáltalán nem nehéz elkészíteni, mutatjuk, mi minden kell hozzá.

Valószínűleg mindenki evett már rizskoch-ot, ha más nem, az iskolában, ahol mindig jó adag lekvárért könyörögtünk, az étel maga ugyanis sokszor száraz volt és kemény. A nagyi desszertje már sokkal finomabb volt, mi pedig úgy gondoltuk, ideje újra divatba hozni ezt a méltatlanul elhanyagolt, egyszerű édességet. Rizskochot készítenél? Akkor mutatjuk, mi kell hozzá!

Alapanyagok: 8 dl tej, 2 dl víz, 1 db vanília, 20 dkg rizs, 5 db tojás, 5 dkg porcukor

A vanília rúdját kikaparjuk. Beletesszük a tejbe, elkeverjük.

A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még egy kicsit szívja magát. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön is. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzáadjuk a rizshez a porcukorral együtt, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a sárgás rizshez, jól elkeverjük a masszát. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, és finom lekvárral tálaljuk.

Tipp: A tojások szétválasztásánál és elkeverésénél használj egy kis reszelt citromhéjat, így még ízesebb lesz majd az étel. Vicikó receptje szerint ehhez az ételhez érdemes kerekszemű rizst használni, valamint porcukor helyett barna cukorral dolgozni, ez egy kicsit jobban karamellizálja a desszertet, valamint tejfölt is tesz a felfújtba, ami még krémesebbé teszi a végeredményt.

Hozzávalók: 350 g rizs (kerekszemű), 700 ml tej, 300 ml víz, 1 db vanília (rúd kikapart belseje), 160 g barna cukor, 80 g vaj (puha), 200 ml tejföl, 5 db tojás, 1 csipet só4 evőkanál sárgabaracklekvár (vagy szörp, a tálaláshoz) és egy evőkanál vaj a sütőforma kikenéséhez

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...