Közeleg a karácsony, újra szembesülünk az ilyentájt jelentkező örök dilemmával: újítsunk idén vagy maradjunk a jól bevált ünnepi ételeknél. Az ötletelőknek szeretnénk segítséget nyújtani. Komplett karácsonyi menüsorokat állítunk össze, reméljük, mindenki megtalálja majd bennük a kedvére valót, kísérletező kedvűek, hagyományőrzők, más nemzetek konyhái felé kacsingatók egyaránt.
Az alábbi menüsorokat a modernebb konyha, az extravagánsabb ízek és formák kedvelőinek ajánljuk, akik egyszer egy évben, karácsonykor megengednek maguknak különlegesebb alapanyagokat.
Bármi kerüljön is az asztalra idén karácsonykor, egy a lényeg, a legfontosabb hozzávaló, a szeretet ne hiányozzon belőle. Különleges ízét mindenki érezni fogja.
A Szent Jakab kagyló a kagylók királynője. Az íze és illata vetekszik minden más étellel, amit valaha kóstoltam. Létezik belőle kisebb és nagyobb méretű is. A kisebbeket (1-2 cm) ...
Ugyan már a csapból is véres hurka folyik, de ez a páros mégis az édeskömény könnyű krémességével és a véreshurka markáns ízvilágával jó párost alkotnak.
Karácsonyra ajánlom. Jó minőségű bélszín, szarvasgomba...Ezek olyan alapanyagok, amiket az egyszeri halandó - jó esetben - évente egyszer-kétszer engedhet meg magának, itt most ...
Tulajdonképpen mákszuflé-recept után böngésztem hónapok óta, de magamra maradtam. Aztán elcsábultam 'Húsosfazék' Forró csokoládé fondantjára. Örökké hálás leszek ezért a ...
Chili & Vanilia oldalán találtam ezt a receptet, ami még a kezdetekből való. Annyit tettem hozzá, hogy a végén nem tökmagolajjal, hanem néhány csepp balzsamecettel tálaltam, amitől ...
Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat ...
Kicsit macerás mire megsül az összes cékla, de az íze kárpótol minden pepecselésért. Már frissen is finom, de minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek.
Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)
A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...
Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...