A szeretet íze – ünnepi menüsorok

Mézes adventi koszorú Zit konyhájából

Közeleg a karácsony, újra szembesülünk az ilyentájt jelentkező örök dilemmával: újítsunk idén vagy maradjunk a jól bevált ünnepi ételeknél. Az ötletelőknek szeretnénk segítséget nyújtani. Komplett karácsonyi menüsorokat állítunk össze, reméljük, mindenki megtalálja majd bennük a kedvére valót, kísérletező kedvűek, hagyományőrzők, más nemzetek konyhái felé kacsingatók egyaránt.

Az alábbi menüsorokat a modernebb konyha, az extravagánsabb ízek és formák kedvelőinek ajánljuk, akik egyszer egy évben, karácsonykor megengednek maguknak különlegesebb alapanyagokat.

Karácsonyi receptek itt!

Bármi kerüljön is az asztalra idén karácsonykor, egy a lényeg, a legfontosabb hozzávaló, a szeretet ne hiányozzon belőle. Különleges ízét mindenki érezni fogja.

Kellemes készülődést kívánunk!

Modern karácsonyi menü 1.

Mákszuflé

Tulajdonképpen mákszuflé-recept után böngésztem hónapok óta, de magamra maradtam. Aztán elcsábultam 'Húsosfazék' Forró csokoládé fondantjára. Örökké hálás leszek ezért a ...

Modern karácsonyi menü 2. - takarékosabb

Karácsonyi lazac

Ne féljünk az elkészítésétől. A halat összerakni kb. 10 percet vesz igénybe, aztán már tolhatjuk is a sütöbe. Kimondottan az ünnepekre való. Főleg azoknak, akik nem akarnak órákat ...

Sült-cékla saláta

Kicsit macerás mire megsül az összes cékla, de az íze kárpótol minden pepecselésért.  Már frissen is finom, de minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...