Íme a pontos részletek a SZÉP-kártya új szabályairól

Az ideiglenes rendelkezés augusztus 1-jétől december 31-ig érvényes.

A napokban írtunk arról, hogy a kormányinfó 2023. június 19-i ülésén bejelentették, hogy ideiglenesen nemcsak meleg élelemre, hanem hideg élelmiszerre is elkölthetjük a SZÉP-kártyán lévő pénzeket.

 A legfeljebb 200 ezer forintos emelés egyszeri juttatás lesz

Megvannak az új SZÉP-kártya rendelet részletei

Az említett határozat augusztus 1-től december 31-ig lesz érvényes, ebben az időszakban a munkáltatók a SZÉP-kártya-keretét további 200 ezer forinttal megemelhetik, derült ki a hétfő este megjelent rendeletből.

A hétfői bejelentésből továbbá arra is fény derült, hogy a Széchenyi Pihenő Kártyával továbbra sem lehet alkoholtartalmú folyadékokat, valamint dohány- és feldolgozott dohánypótló termékeket vásárolni.

A rendeletben tovább azt is meghatároztak, hogy mely gazdasági tevékenységet folytató kereskedőknél lehet felhasználni élelmiszer vásárlására a kártyát. Íme:

  • élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem;
  • zöldség, gyümölcs kiskereskedelem;
  • hús-, húskészítmény kiskereskedelem;
  • hal kiskereskedelem;
  • kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem;
  • egyéb élelmiszer-kiskereskedelem;
  • élelmiszer, ital, dohányáru piaci kiskereskedelem.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...