Már csak eddig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszer vásárolni

Augusztus óta lehetett a boltokban is fizetni a SZÉP-kártyával, ám hamarosan véget ér az intézkedés.

2024-ben már nem lehet hideg élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a boltokban, tehát januártól ismét csak a jól ismert szolgáltatásokat (szállás, vendéglátás, szabadidős tevékenység) lehet majd kifizetni a Széchenyi Pihenőkártyával – számolt be a hírről a 24.hu oldala.

Már csak eddig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszer vásárolni

Nem hosszabbítják meg az intézkedést

Még júniusban írtunk arról, hogy ideiglenesen (5 hónapig) nemcsak meleg élelemre, hanem hideg élelmiszerre is elkölthetjük a SZÉP-kártyán lévő pénzeket. Az említett intézkedést az elszálló infláció miatt vezették be és augusztus 1-től december 31-ig volt érvényes.

A kormány végül úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az intézkedést, mivel szerintük 2023 az inflációcsökkentés éve volt, 2024 viszont a gazdasági növekedés éve lesz.

A legnagyobb SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP adataiból az derült ki, hogy 2023 augusztus és november között 26 milliárd forinttal (27 százalékkal) költöttek többet a kártyabirtokosok, mint tavaly ilyenkor. „Náluk a teljes költésből idén 21 milliárd forintot (a teljes költés 17,4 százalékát) vásárolták le az élelmiszerboltokban, akiknek van SZÉP-kártyájuk" – írja az oldal. Tehát a hideg élelmiszer vásárlásának lehetősége nem befolyásolta negatívan a többi felhasználási célt (szállás, vendéglátás, szabadidő).

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...