Egy szép gyorsétterem, amelynek az enteriőrjét rossz fényképek inspirálták

A kanadai Victoriában megnyílt egy libanoni gyorsétterem, amelynek enteriőrjét a közel-keleti építészet és az éttermi menüket sokszor elcsúfító, rossz fotók ihlették.

A kanadai Vancouverben van a Studio Roselyn névre hallgató, belsőépítészettel foglalkozó duó székhelye. Ez a cég tervezte a Victoriában található, közel-keleti fogásokat kínálóSuperbabaétterem enteriőrjét - írja a Dezeen. A gyorsétterem kialakításakor tekintetbe vették a keleti mediterráneum népszerű étkezdéinek belső tereinek jellegzetességeit is, és izgalmas, látványos - ráadásul költséghatékony - enteriőrt terveztek.

Fontos inspirációs forrásul szolgáltak azok a kellemetlenül túltelített színekkel "csábító" menük is, amelyeket a környék kebabosainál lehet megcsodálni.

A belsőépítészek - Kate Snyder és Jessica MacDonald - a fenti példákból kiindulva szándékosan elrontott fényképeket készítettek a Superbaba kínálatáról. A fotókból látványos kollázsokat alakítottak ki. Ezek díszítik az étterem falait.

A kis alapterületű üzlet belső tereinek kialakítása során a kiszolgálópult került a fókuszba. Az íves, süllyesztett álmennyezet alatt található a látványos, kék pult, amely ma divatos, terazzo-munkafelületet kapott. A lágy ívek a mennyezeten kívül több ponton is megjelennek a finom pasztellszínekkel és feketével dominált enteriőrben: az asztalokat a rendelésre váróktól elválasztó alacsony korlátok, a fal festése és a pult egy sarka is íves.

Az alacsony korlátok, a "színes-szagos" fényképek, a neoncégér, de a folyóson látható, világító dobozra emlékeztető világítótestek is a közel-keleti büfék esztétikailag kevéssé megragadó kialakítását idézik. Szerencsére a kanadai gyorsétterem tervezői jó ízléssel reflektálak erre a hagyományra.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Unod a csempét? 7 klassz megoldás, amely izgalmasabbá varázsolja a konyhafaladat

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...