Szemét kerül a vendégek elé ezekben a Mekikben, ráadásul büszkék rá

A McDonald’s élelmiszer-hulladékból készült tálcákat tesz a vendégek elé egyes éttermeiben. Büszkén hirdetik: náluk szemét kerül az asztalokra!

A McDonald’s ismét nagyot lépett, ezúttal azzal kerültek reflektorfénybe, hogy lényegében szemetet tesznek az étterem vendégei elé. Természetesen az erős megfogalmazás mögött az áll, hogy a cég élelmiszer-hulladékból készült tálcákon szervírozza a jól megszokott McMenüket.

Mekis almás pite

Volt egy korszakom, amikor intenzíven tömtem magamba az Mekis almás pitét, szóval én teljesen megértem a rajongóit. Ez itt most az otthoni változata.

Big Mac szendvics házilag

A világ leghíresebb hamburgerének házi változata...vigyázzatok vele, mert egy szendvics kétszer annyira laktat, mint az éttermi verzió...

A zöldebb útra lépés manapság nem ritka az ismert gyorsétteremláncoknál, ám nem mindig érik el a várva várt célt: a Meki esetében korábban arra is fény derült, hogy a papír szívószálaik sem újrahasznosíthatók.

Most azonban, ahogy a hvg.hu megírta, a dél-amerikai és karibi térségben környezetkímélés címszó alatt kezdték el bevezetni a fent említett tálcák használatát. Az Arcos Dorados, aki az ottani láncért felel, egy izraeli cégtől rendeli a termékeket, akik háztartási hulladékot hasznosítanak újra (kidobott élelmiszert és egyéb szemetet).

Azt is megemlítik, hogy egy 2018-as vállalás szerint 5 év múlva kizárólag újrahasznosított csomagolással találkozhatunk majd a Mekikben – igaz, jelenleg 90 százalékban nincsen náluk újrahasznosítás. Ráadásul a környezetet legfőképpen a hús előállítása és szállítása terheli jelentősen, nem pedig a csomagolás.

Meki-témában kattints ezekre is:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...