Székelykáposzta füstölt csülökkel
Hozzávalók 4 főre
- 60 dkg sertéscomb
- 40 dkg füstölt sertéscsülök
- 1.5 kg savanyú káposzta
- 4 db babérlevél
- 2 db vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 15 szem fekete bors
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 10 dkg rizs
- 4 ek tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítés
- A hagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
- Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst (amit, jó ha előző nap vízbe áztatunk).
- Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
- Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát (ha ezt is nagyon sósnak találnánk, egyszer átmoshatjuk), felöntjük egy kis vízzel, és puhára főzzük.
- Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is (2 nagyobb marékkal).
- A végén berántjuk.
- Tejföllel tálaljuk.