6 hely, amit Szegeden járva mindenképpen érdemes kipróbálni

Szegeden minden évszakban megtaláljuk a szépséget és szerencsére a finom falatokat is. Hol a legjobb az ebédmenü, merre burgerezik a harmadik legnépesebb város, és romantikus vacsorára, évfordulózni merre veszik az irányt a megyeszékhelyen?

Szeged, a napfény városa vagy éppen Suncity – nem véletlen, hogy ezekkel a nevekkel illetik a Dél-alföldi települést. Kisiskolás tanulmányaink óta tudjuk, hogy itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, hogy híres a halászlé és a legnemesebb szalámi is itt készült. Szeged jócskán kiveszi a részét a kulturális és a vízisport-életből is. Sok egyetemistája, tanulója mindig fiatalos, folyton megújuló hangulatot ad neki. Viszont a tradíciók is nagyon fontosak erre, így a gasztronómiai felhozatal is a frisset és a hagyományosat ötvözi.

Cirmi

Cirmos, Cirmus, Cirmi: ki hogy hívja a 2015 óta létező intézményt, ami már akkor is szuper burgereket és söröket passzintott, de azóta nagy utat jártak be. Tematikus steak-esteken keresztül a nemzetközi kedvenceket felvonultató, stabil kedvencekig. Azért a cigánypecsenyéről sem kell lemondani! A sörök gyakran változnak, a törzsvendégek pedig sűrűn kóstolnak újat.

A meglévő burgerkínálat mellé minden hónapban megálmodnak egy extra szendvicset, amibe persze ugyanúgy kiváló hortobágyi angus kerül.

Szuper burgerek 2015 óta / Fotó: Cirmi Facebook-oldal

Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 76.
Facebook-oldal

Kapca

A Kapca egyszerre burgerbár és bisztró, ami a melegebb évszakokban teljesedik ki klassz kerthelyiségével. A szegediek szerint itt a legjobb a burger (és a somlói!), amit még a városban tanuló sokat látott külföldiek is megsüvegelnek.

A bisztrós étlap mindig szűkre szabott, de annál meggyőzőbb. Ha teáznánk, az is megoldott, de a gin-tonicot is ütős variációkban keverik az ebéd/vacsora mellé.

A szegediek szerint itt a legjobb a burger / Fotó: Kapca Facebook-oldal

Cím: 6725 Szeged, Rákóczi u.1.
Facebook-oldal

Öreg Körössy Halászcsárda

A hamisítatlan halétterem, vízközelben, rengeteg halas fogással és persze a szögedies halászlével, már 1930 óta. Sokat látott hát, de éppen csak annyira igazodik a mához, amitől még nem veszíti el valós identitását, ami tényleg a csárdahangulatot hozza.

Bár a magyaros kedvencekből sincs hiány, tényleg a halmenüből érdemes válogatni: makói haltepertő, rántott haltej, a ház halászleve, rántott halak, filék, akár orly bundában, akár pankóban is megjelennek. A harcsapaprikás is csuszával az igazi!

A hamisítatlan halétterem / Fotó: Öreg Körössy Facebook-oldal

Cím: 6723 Szeged, Sárga üdülőtelep 262.
Facebook-oldal

Alabárdos Étterem

Decens, művészi és kifinomult, a leginkább az újhullámot követő étterem Szegeden. Tóth Pál fiatal séftehetség vezetésével a fine dining világába vezetik be a város ínyenceit és a turistákat is. A konyha abszolút szezonális, és szuper döntés, hogy az Alabárdos nem csak vacsoraidőben tart nyitva: a régió legjobb ár-érték arányú gurmé ebédjét is ők készítik.

Degusztációs menü helyett à la carte lehet választani a gyönyörűen komponált ételek közül. A stáb minden tagja profi, és a borválaszték is impresszív.

Decens, művészi és kifinomult / Fotó: Alabárdos Facebook-oldal

Cím: 6720 Szeged, Oskola utca 13.
Facebook-oldal

Tiszavirág

Amennyiben Szegeden ér a reggel, érdemes a Tiszavirágban elkezdeni a napot. Ugyanúgy Tóth Pál itt az executive, mint az említett csúcsminőségű Alabárdosnál. Az ő irányításával születnek meg a reggeli- és brunchfogások, rengeteget tesz azért, hogy ne csak a megszokott reggelik kerüljenek az asztalokra, hanem valami extra is, mind ízben, mind küllemben.

A reggelis vállalás nem véletlen: a Tiszavirág egy butikhotelt is magába foglal, aminek szállóvendégei joggal vágynak valami különlegesre. De persze mindenkinek szabad a pálya!

Érdemes a Tiszavirágban elkezdeni a napot / Fotó: Tiszavirág Facebook-oldal

Cím: 6722 Szeged, Hajnóczy u. 1/B
Facebook-oldal

Del Capo nápolyi pizzéria

A Szeged Nova bevásárlóközpontban nyitott meg idén a Del Capo nápolyi stílusú pizzákat áruló étterem. Hiányzott már egy ilyen színvonalú nápolyi pizza a legnaposabb városból, és egyből olyan névvel indítottak, ami bevonzza a műfaj kedvelőit és értőit is: Paduraru Alexandru Ilie a Pármában rendezett pizza világbajnokságon 9. helyet ért el, ami nem kis teljesítmény.

A Del Capo elhozta a margheritától kezdve a pikáns calabriai kolbászkrémmel (‘nduja) készülő pizzáig a legtradicionálisabb kombinációkat.

Hiányzott már egy ilyen színvonalú nápolyi pizza a legnaposabb városból / Fotó: Paduraru Alexandru Ilie PizzaCheff Facebook-oldal

Cím: 6726 Szeged, Szőregi út 80.
Facebook-oldal

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Tiszavirág Facebook-oldal
Szerző: Pákozdi Nóra


Ismerj meg további fantasztikus helyeket:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...