Így használd helyesen a szárítógépet

Ha nem szeretnél gyűrött ruhákat kiszedni a szárítógépből, ezeket a szabályokat mindenképpen tartsd be!

Ha van a háztartásodban szárítógép, az nagyon megkönnyítheti az életedet, hiszen nem kell teregetned, és a várakozást is megúszod. Nem megfelelő használata azonban komoly bosszúságot okozhat, hiszen gyűrődések keletkezhetnek a ruháidon, ami miatt jócskán megnövekedhet a vasalással töltött idő. Nézzük, mely szabályokat kell betartanod, amikor szárítógépet használsz.

Így használd helyesen a szárítógépet

Nézz a címkére!

Fontos, hogy tájékozódj arról, egyáltalán beteheted-e a szárítógépbe az adott ruhadarabot. Vannak ugyanis olyan anyagok, melyeknél egyáltalán nem tanácsos szárítógépet használni.

Válogass!

Csak úgy, mint a mosásnál, ennél a háztartási gépnél is külön kell válogatni a ruhákat. Csak a hasonló súlyú, azonos hőfokon szárítható textileket rakd be együtt. A nehezebb anyagok károsíthatják a finomabb, könnyebb anyagokat, illetve azt is érdemes számításba venned, hogy nem minden darab szárítható meleg levegőn. Ezek mellett arra is figyelj oda, hogy színek szerint is szelektálj, mert a nedves ruhák összefoghatják egymást.

Ne tuszkolj bele mindent!

Mindig figyelj arra, hogy ne lépd túl a gép kapacitását. Alaposan olvasd el a használati utasítást, és különösen akkor figyelj nagyon, amikor arról írnak, mennyi ruhát rakhatsz a szárítóba. Ha ugyanis túl sokat tömsz bele, akkor nehezebben száradnak majd meg, és a gyűrődésnek is nagyobb a kockázata.

Miután kiszedted

Ha lejárt a program, akkor rázd ki egy kicsit a ruhákat, majd hajtogasd össze őket. A gubancos, összevissza fonódó textilek összegyűrik saját magukat és egymást is.

Forrásunk volt.


Még több háztartási praktika:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...