Ezt edd és idd, ha sokat ülsz a számítógép előtt

Manapság rengetegen végeznek ülőmunkát, ráadásul a legtöbben mindezt számítógép előtt teszik. Ez rendkívül megviseli a szervezetünket, azonban (mint mindenen) ezen is segíthetünk egy kicsit a helyes táplálkozással.

A rengeteg számítógép előtt ülés igencsak megviseli a szervezetünket, különösen akkor, ha nem figyelünk oda arra, hogy eleget mozogjunk napközben, továbbá arra, milyen ételeket és italokat fogyasztunk. Különösen a szemünk sínyli meg az egész napos monitorbámulást.

Ezt edd és idd, ha sokat ülsz a számítógép előtt

Ha munkánk miatt sokat ülünk a laptop/asztali gép előtt, akkor már biztosan volt részünk a kellemetlen szemszárazságban, ami a túl hosszú ideig tartó képernyőnézés egyik leggyakoribb mellékhatása. Nem szabad elhanyagolni a problémát, hiszen hosszútávon akár krónikus szemszárasság is kialakulhat, ami rendkívül kellemetlen.

Ezenkívül előfordulhat az is, hogy gyakrabban fájdul meg a fejünk a hosszú órákon át tartó képernyőbámulás miatt. Ilyenkor ugyanis a szemünknek keményebben kell dolgoznia, mint egyébként.

Szerencsére enyhíthetjük ezeket a kellemetlen tüneteket, méghozzá sokkal könnyebben, mint gondolnánk.

Fontos a folyadékbevitel!

Az első és legfontosabb, hogy növeljük a folyadékbevitelünket!

Az első és legfontosabb, hogy növeljük a folyadékbevitelünket. Lehetőleg napi 2-3 liter vizet fogyasszunk naponta, hiszen ha a testünk hidratált, akkor a szemünk egészsége is jobban biztosított.

Az étkezésre is figyelj!

Nagyon fontos, hogy tápláló, egészséges ételeket fogyasszunk, amelyek támogatják a szem egészségét. Ilyen például a a luteint tartalmazó spenót, de a többi sötétzöld leveles zöldség is, illetve az omega-3 zsírsavban gazdag lazac. Szintén fontos, hogy időről időre megfelelő mennyiségű C- és E-vitamin is kerüljön a szervezetünke.

Tormás-mustáros lazac

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  

Forrásunk volt.


Még több egészséges cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...