Még mindig ezt a szaloncukrot szeretik a legjobban a magyarok

Gondolnád, hogy egy-egy magyar háztartás évente átlagosan 1 kilónyi szaloncukrot vásárol, és hogy még mindig a legretróbb íz a kedvenc?

Retró gyerekkedvenc, de sok-sok felnőtt sem tudja elképzelni a karácsonyi időszakot nélküle: igen, a szaloncukorról van szó, melyből a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint egy-egy magyar háztartás évente 1 kilónyit vásárol - írja a Sokszínűvidék.

Még mindig a zselés a kedvenc

És hogy mely ízeket keresik leginkább?

A legkedveltebb töretlenül a zselés, illetve a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes szaloncukor.

Érdekesség, hogy a szaloncukor-értékesítés – a koronavírussal sújtott 2020-as év kivételével – évről évre növekvő tendenciát mutat, a Magyar Édességgyártók Szövetségének tájékoztatása szerint Magyarországon évente közel 3500 tonna szaloncukrot vásárolnak a fogyasztók.

Mindamellett továbbra is keresettek a cukormentes, vegán és egyéb alternatív édességek.

Zselés szaloncukor

Bár esztétikailag nem a legszebb látvány, de valljuk be, a szaloncukorban az a legjobb dolog, amikor leehetjük a karácsonyfáról. Az ünnep jelképévé vált kis bonbonokból egyre ...

Házi kókuszos szaloncukor

A kókuszos édességek karácsonykor is hódítanak, ebben az időszakban leginkább szaloncukor formájában. A bounty ízére hajazó házi finomság, különlegességével garantáltan elnyeri ...

Az alapanyagok ára a sokszorosára nőtt

Nem könnyű a jelenlegi időszak az édességkészítők és -gyártók számára, ugyanis egyetlen év alatt két nagyon fontos alapanyag, a cukor és a kakaó ára is több mint másfélszeresére nőtt. Ez pedig meglátszik a szaloncukrok árán is.

Az idei, civil kezdeményezésű „Az Év Szaloncukra” versenyre egyébként november 30-án kerül sor, ahol olyan különlegességek is felbukkannak, mint az aranygaluskás, a robbanócukros vagy vörösboros-aszalt szilvás-marcipános.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...