A szakértő szerint ebben az időpontban kéne zuhanyozni

A szakorvos elmondja, hogy reggel vagy este érdemesebb-e zuhanyozni, de arra is kitér, milyen szabályokat kell betartani.

Általában az emberek véleménye két táborra oszlik a témában: az egyik csoportba tartoznak azok, akik inkább reggel szeretnek zuhanyozni, a másikba, akik este. De vajon mikor kéne valójában? Aragona Giuseppe szakorvos a Glamour magazinnal elárulta, hogyan kell helyesen lezuhanyozni.

A szakértő szerint ebben az időpontban kéne zuhanyozni

A szakértő elmondta, hogy az esti és a reggeli zuhanyzás mellett is vannak érvek, de az általános konszenzus az, hogy inkább a nap végén mosakodjunk. Az esti fürdés segíti a jobb alvást, hiszen relaxációs hatást érhetünk el, sőt, levezethetjük a munkában és a sportolás közben keletkezett feszültséget.

A bőrön és a hajon nap közben összegyűlhetnek a levegőben szálló allergének és más irritáló anyagok, szennyeződések, tehát ha zuhanyzás nélkül fekszünk le, ezek könnyen átkerülhetnek az ágyra és a lepedőre, ami hosszútávon akár allergiás tüneteket is okozhat

– mondta.

A szakértő azt is hozzátette, hogy ha nem este fürdünk, akkor könnyebben alakulnak ki pattanások, és a bőrünk is kiszáradhat.

Forrásunk volt.


Még több életmód itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...