Takeuchi Yusuke, az Ishimoto szakéfőzde ügyvezető igazgatója idén első alkalommal látogat el Magyarországra. A főzdéjéből kikerülő, Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat Japánban igazi legenda övezi.
Az 1960-as években csak szűkösen rendelkezésre álló nyersanyagok a legtöbb szakéfőzdét arra kényszerítették, hogy elálljon a prémium termékek gyártásától, ám a Koshi no Kanbai folytatta kiváló hagyományait, és rendkívüli minőségű szakéikra hamarosan nagyobb kereslet támadt, mint a valós kínálat.
Így lett a beceneve Fantom Szaké, hiszen elérhetetlenné vált, mint egy délibáb.
Március 22-én maga Takeuchi Yusuke látogat el a 101 Bistróba, hogy első kézből mutassa be fantasztikus, könnyű és száraz, Niigata nyugati partvidékének stílusát meghatározó szakéit.
Ezenfelül Keve Márton séf szezonális, hazai alapanyagokból megidézi és továbbgondolja Takeuchi-san szülőföldjének klasszikus ízeit.
A MENÜ
- Yasai no tempura
Csicsóka & katsuobushi só - Erdei Noppe
Vaddisznó, vargánya, lótusz, konyaku - Hegi soba
Mentsuyu, torma & újhagyma - Wappa Meshi
Tahi pisztráng, Ikura & mitsuba - Matcha millecrepe
Barack & tejszín
Az exkluzív vacsoraestre már foglalhatóak jegyek!