Különleges eseményre érkezik a budai trendbisztróba a japán saké-szakértő

Ritka és egyedülálló alkalom, hogy egy szakéfőzde igazgatóját Magyarországon köszönthetjük.

Takeuchi Yusuke, az Ishimoto szakéfőzde ügyvezető igazgatója idén első alkalommal látogat el Magyarországra. A főzdéjéből kikerülő, Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat Japánban igazi legenda övezi.

Legendák övezik a Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat

Az 1960-as években csak szűkösen rendelkezésre álló nyersanyagok a legtöbb szakéfőzdét arra kényszerítették, hogy elálljon a prémium termékek gyártásától, ám a Koshi no Kanbai folytatta kiváló hagyományait, és rendkívüli minőségű szakéikra hamarosan nagyobb kereslet támadt, mint a valós kínálat.

Így lett a beceneve Fantom Szaké, hiszen elérhetetlenné vált, mint egy délibáb.

Bemutatkozik a Fantom Szaké


Március 22-én maga Takeuchi Yusuke látogat el a 101 Bistróba, hogy első kézből mutassa be fantasztikus, könnyű és száraz, Niigata nyugati partvidékének stílusát meghatározó szakéit.

Ezenfelül Keve Márton séf szezonális, hazai alapanyagokból megidézi és továbbgondolja Takeuchi-san szülőföldjének klasszikus ízeit.

Különleges szakék és ízletes fogások várják a vendégeket

A MENÜ

  1. Yasai no tempura
    Csicsóka & katsuobushi só
  2. Erdei Noppe
    Vaddisznó, vargánya, lótusz, konyaku
  3. Hegi soba
    Mentsuyu, torma & újhagyma
  4. Wappa Meshi
    Tahi pisztráng, Ikura & mitsuba
  5. Matcha millecrepe
    Barack & tejszín

Az exkluzív vacsoraestre már foglalhatóak jegyek!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!