Különleges eseményre érkezik a budai trendbisztróba a japán saké-szakértő

Ritka és egyedülálló alkalom, hogy egy szakéfőzde igazgatóját Magyarországon köszönthetjük.

Takeuchi Yusuke, az Ishimoto szakéfőzde ügyvezető igazgatója idén első alkalommal látogat el Magyarországra. A főzdéjéből kikerülő, Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat Japánban igazi legenda övezi.

Legendák övezik a Koshi no Kanbai márkanév alatt futó szakékat

Az 1960-as években csak szűkösen rendelkezésre álló nyersanyagok a legtöbb szakéfőzdét arra kényszerítették, hogy elálljon a prémium termékek gyártásától, ám a Koshi no Kanbai folytatta kiváló hagyományait, és rendkívüli minőségű szakéikra hamarosan nagyobb kereslet támadt, mint a valós kínálat.

Így lett a beceneve Fantom Szaké, hiszen elérhetetlenné vált, mint egy délibáb.

Bemutatkozik a Fantom Szaké


Március 22-én maga Takeuchi Yusuke látogat el a 101 Bistróba, hogy első kézből mutassa be fantasztikus, könnyű és száraz, Niigata nyugati partvidékének stílusát meghatározó szakéit.

Ezenfelül Keve Márton séf szezonális, hazai alapanyagokból megidézi és továbbgondolja Takeuchi-san szülőföldjének klasszikus ízeit.

Különleges szakék és ízletes fogások várják a vendégeket

A MENÜ

  1. Yasai no tempura
    Csicsóka & katsuobushi só
  2. Erdei Noppe
    Vaddisznó, vargánya, lótusz, konyaku
  3. Hegi soba
    Mentsuyu, torma & újhagyma
  4. Wappa Meshi
    Tahi pisztráng, Ikura & mitsuba
  5. Matcha millecrepe
    Barack & tejszín

Az exkluzív vacsoraestre már foglalhatóak jegyek!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...