Pikács Árpi, a Nosalty rezidens séfje húsvét alkalmából egy szaftos, olasz bárányraguval készült, hogy az ünnepre hangolódva se maradjunk egyszerű, mégis éttermi minőségű fogások nélkül. Otthon is bevethető tippjeivel még ez a ritkábban használt, karakteresebb ízű és illatú húsfajta is könnyen feldolgozhatóvá válik, ahogy a fehérboros, frissítően aromás ragu megfőzése is gyerekjáték lesz. Ha idén lecserélnénk a sonkát valami különlegesebb ebédre, ne is keressünk tovább – a tökéletes recept már érkezik is!
Árpi séftippjei az igazán ízes bárányraguhoz:
- A legfontosabb, hogy magát a húst megbízható forrásból szerezzük be: mivel a bárány nem olcsó tétel, ha már megvesszük, érdemes megbizonyosodni arról, hogy tényleg jó minőségűt kapunk.
- Használjunk báránycombot vagy -lapockát, és lehetőleg fiatalabb állatból származzon a hús, hogy az állaga és íze is kellemesebb legyen majd megfőzve.
- Tisztítsuk meg a húst a faggyútól és zsírtól, mielőtt felkockáznánk, a faggyú kellemetlen aromát kölcsönözhet a ragunak.
- A bárányragu aromája sokkal teltebb, szaftja pedig sűrűbb és zamatosabb lesz, ha a felkockázott húst előre megpirítjuk. A pörzsanyagok később feloldódnak majd a fehérboros mártásban.
- A ragu alapjához használjunk jóféle füstölt szalonnát, sok hagymát és fokhagymát: ezektől lesz igazán testes és gazdag a szaft.
- Különleges módszerrel sűrítjük be a ragut: egy tojássárgájás-citromleves-petrezselymes keveréket adunk a megfőtt bárányhoz. Ettől lenyűgözően friss és aromás ízt kap a mártás, valamint az állaga is gazdag, tunkolható lesz.
- Tálaljuk az olaszos bárányragut házi nokedlivel, de akár rizst is főzhetünk hozzá. Mindenképpen tunkoljuk ki a mennyei szószt, minden cseppje aranyat ér!
Nézd meg videón is, hogyan készíti Árpi a húsvéti bárányragut:
Ugye nem is olyan bonyolult?
Ha te is belefognál, a húsvéti bárányragu receptjét itt találod!
Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában.
Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!
Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide: