Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával
A mai nap az olasz konyha jegyében zajlott A Konyhafőnök adásában. Először egy formabontó lasagnét készítettek a versenyzők, melyek közül Kolosé futott elsőként a célba.
Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával, Kolostól
Hozzávalók 3 adaghoz
- 40 dkg liszt
- 4 ek olívaolaj
- 4 db tojás
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 4 db paradicsom
- és fűszerek
- 1 db sütőtök
- 30 dkg tonhal
- 1 db kicsi cukkini
- 3 ek ricotta
Elkészítés
- A lisztet a tojással és olívaolajjal összekeverjük, és ebből tésztát gyúrunk.
- A tésztanyújtó gépen addig nyújtjuk, amíg vékony tésztát nem kapunk.
- A sütőtököt megtisztítjuk, felezzük. Az egyik felét 200 fokos sütőbe tesszük, a másik felét daraboljuk, enyhén sós vízbenfelrakjukfőni.
- A vízben főtt sütőtököt tejszínnel összeturmixoljuk. Fűszerezzük.
- A sütőtököt 15 perc múlva kivesszük a sütőből,és kihűlés után szépvékony szeleteket vágunk belőle.
- A hámozott paradicsomot puhára pároljuk olívaolajon, fűszerezzük, és a felét összeturmixoljuk.
- A kinyújtott tésztát nagy pogácsaszaggatón kiszúrjuk, legalább 5 darabot.
- A pogácsaszaggató alját alufóliával körbetekerjük, és rétegezve összerakjuk alasagnét. A rétegek közé tonhalat, sütőtököt, paradicsomszósztés friss paradicsomkarikát helyezünk.
- Rétegezve felépítjük a gyűrűt, és amikor a végére érünk, a tetejére karikákra vágott friss paradicsomot teszünk.
- Ezután fóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben20 perc alatt készre sütjük.
- Tálalásnál a megmaradt paradicsomszósszal díszítjük a tányért.
- Kockára vágottpárolt cukkinit helyezünk a tetejére.
- Az elkészült lasagnét a feldíszített tányérra helyezzük,és ricottával díszítjük.
Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!