Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával

A mai nap az olasz konyha jegyében zajlott A Konyhafőnök adásában. Először egy formabontó lasagnét készítettek a versenyzők, melyek közül Kolosé futott elsőként a célba.

Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával, Kolostól

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 40 dkg liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 db paradicsom
  • és fűszerek
  • 1 db sütőtök
  • 30 dkg tonhal
  • 1 db kicsi cukkini
  • 3 ek ricotta

Elkészítés

  1. A lisztet a tojással és olívaolajjal összekeverjük, és ebből tésztát gyúrunk.
  2. A tésztanyújtó gépen addig nyújtjuk, amíg vékony tésztát nem kapunk.
  3. A sütőtököt megtisztítjuk, felezzük. Az egyik felét 200 fokos sütőbe tesszük, a másik felét daraboljuk, enyhén sós vízbenfelrakjukfőni.
  4. A vízben főtt sütőtököt tejszínnel összeturmixoljuk. Fűszerezzük.
  5. A sütőtököt 15 perc múlva kivesszük a sütőből,és kihűlés után szépvékony szeleteket vágunk belőle.
  6. A hámozott paradicsomot puhára pároljuk olívaolajon, fűszerezzük, és a felét összeturmixoljuk.
  7. A kinyújtott tésztát nagy pogácsaszaggatón kiszúrjuk, legalább 5 darabot.
  8. A pogácsaszaggató alját alufóliával körbetekerjük, és rétegezve összerakjuk alasagnét. A rétegek közé tonhalat, sütőtököt, paradicsomszósztés friss paradicsomkarikát helyezünk.
  9. Rétegezve felépítjük a gyűrűt, és amikor a végére érünk, a tetejére karikákra vágott friss paradicsomot teszünk.
  10. Ezután fóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben20 perc alatt készre sütjük.
  11. Tálalásnál a megmaradt paradicsomszósszal díszítjük a tányért.
  12. Kockára vágottpárolt cukkinit helyezünk a tetejére.
  13. Az elkészült lasagnét a feldíszített tányérra helyezzük,és ricottával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!