3 őszi zöldség, amit süteménybe tehetsz, ha unod a tököt

Ősszel hajlamosak vagyunk mindent sütőtökössé tenni: ez a trend elkapja a sütemények nagy részét is. Persze, ha már a hideg ráz minket az édeskés, „narancssárga” íztől, bátran használhatunk más zöldségeket is a muffinok, kevert sütemények ízesítésére.

Minden évszaknak megvan a maga szezonális hóbortja, az őszé például kérdés nélkül a sütőtök az. Ilyenkor egymás hegyén-hátán készülnek a különböző sütőtökös sütemények, krémlevesek és tészták – gyakran háttérbe szorítva más, ugyanúgy sok figyelemre érdemes alapanyagokat, recepteket. Ami nagy kár, hiszen az édességek például nemcsak a szezonális, narancssárga zöldséget, hanem más ízes és karakteres kiegészítőket is használhatnak, ráadásul ezek a receptek is képesek hozni az őszies hangulatot, a fűszeres komfortot és az álompuha piskótát – egyszóval mindent, amit a sütőtökös sütemények kínálnak.

Nézd meg galériánkban a süteménybe pakolható őszi zöldségek listáját!

Próbáld ki például ezeket a recepteket:

Diós-almás-sárgarépás süti

A piaci kofalátogatások alkalmával kínált Fekete Etelka sárgarépa pudinggal, melyet tejszínhabbal tálalt fel. Ezt a receptet módosítottam egy kicsit a gyerekek téli ...

Céklás-csokis kenyér

Elsőre bizarrnak tűnhet az összeállítás, de egyáltalán nem az, bátran próbáljátok ki. Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon kiérződik a cékla karakteres íze, viszont amikor ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hangulatos őszi ötletek, amelyek csak rád várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...