Az őszi szezonalitás egyik kiteljesedése az a végtelen mennyiségű sütőtökös étel, amit ilyenkor fogyasztunk: legyen szó krémlevesről, rakottasról vagy süteményről, a narancssárga zöldség befurakodik mindenhová. És alapvetően nincs is ezzel semmi probléma, de mégis úgy érezheti az ember, hogy kissé belefásul a sok sütőtökös ételbe egy idő után. Hogy ez ne történjen meg, újítsunk a receptrepertoáron, készítsünk olyan ételeket a tökkel, amelyekre talán eddig nem is gondoltunk!
Nézd meg az ötleteket a galériában:
Ételek, amelyekbe csempészhetsz egy kis sütőtököt
Ha már bechamel, akkor mac and cheese: ennek az amerikai tésztaételnek is nagyon jól áll a tök. Sajtos, szaftos, melengető komfortétel születik, amiből garantált a második tányér. Receptet is találsz hozzá ITT!
A sütőtökből gyakran készül curry, ami technikailag egy nagyon fűszeres, ázsiai főzelék. Ezen a vonalon elindulva, ugyan miért ne készíthetnénk a tökből is főzeléket? Vágjuk hozzá közepes kockákra a zöldséget, hogy gyorsabban megfőjön, ízesítsük szerecsendióval, esetleg paprikával, ezek jól állnak neki.
Tejberizst és rizskochot is ízesíthetünk vele, mivel alapból édeskés zöldség. Ha süteményekbe bátran tömjük, tegyük ezt a rizses desszertekkel is. Püré formájában használhatjuk fel a legegyszerűbben. A receptet ITT találod hozzá!
Még több isteni recept vár: