A sütőtök szinte egyet jelent az ősz ízével, előszeretettel kerül elő ilyenkor sok-sok konyhában. Sokféleképp felhasználható ez a kissé deform tökféle, de a végeredmény akkor lesz igazán mesés, legyen szó krémlevesről, tésztáról vagy pitéről, ha tökéletes tököt választunk a piacon. Íme, 3 praktikus tipp, ami mankót jelent a sütőtök válogatásánál!
Kattints a galériára a sütőtökválasztási tippekért!
Így válaszd ki a legfinomabb sütőtököt: 3 praktikus tippet adunk
1. Kocsány
Magunktól nem valószínű, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a kocsánynak, pedig sokkal fontosabb ennek milyensége, mint gondolnánk. Az érett tök kocsánya száraz, kézzel szétmorzsolható, míg az éretlené erős és zöld színű. Utóbbi azt jelenti, hogy betakarításakor a tök még tápanyagot szállított.
2. Héj
A héj keménysége is hasonlóan árulkodó lehet, ugyanis, ha körmünket bele tudjuk vájni a tök héjába, akkor éretlen darabbal van dolgunk. Persze nem kell túl durvának lenni: ha túl könnyen belemegy a körmünk a héjba, akkor van baj. Figyeljünk arra is, hogy kerüljük a barnás folttal rendelkező tököket.
További őszi tartalom itt: