Így készül a legfinomabb, legszaftosabb tésztájú sütőtökös muffin

Néhány évvel ezelőtt még furcsán néztünk azokra a süteményes receptekre, melyeknek egyik fő alkotóeleme valamilyen zöldség volt. A sütőtök az egyik legjobb őszi alapanyaga lehet a süteményeknek, ezért is mutatunk egy tökéletes muffinos receptet, amit idén ősszel nem érdemes kihagyni.

A sütőtök nemcsak magában vagy levesben felhasználva tud émelyítően finom lenni, ez a lédús és puha zöldség kevert süteményeket is igazán ízletessé tud tenni. Citrom, gyömbér vagy fahéj kitűnően párosítható vele, a sütőtök felhasználása pedig önmagában is garantálja, hogy a desszert egyaránt lesz puha és szaftos is. A következő recept(ek)et még a kezdő cukrászoknak is könnyű lesz elkészíteniük!

A klasszikus sütőtökös muffin

Amire szükséged lesz:

0,5 kg sütőtök (sütve, pürésítve), 150 g finomliszt, 1 kávéskanál gyömbérpor, 2 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 db tojás, 3 dkg olvasztott vaj, 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, egy tepsibe rakjuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Amikor a sütőtök megsült, akkor kikaparjuk a húsát egy tálba, és botmixer segítségével lepürésítjük.

Közben a lisztet összekeverjük az őrölt gyömbérrel és fahéjjal, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, és jól elkeverjük.

A sütőtökpürébe rakunk egy tojást, és habverővel kikeverjük, majd a masszát a liszthez öntjük, és addig keverjük, míg egyneművé nem válik. Ekkor meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és megszórjuk sóval. Majd ezt is jól átkeverjük.

Vajjal kikenünk egy muffinformát, és kanál segítségével belemerjük a lisztes-sütőtökös masszát.

Az egészet betesszük 30 percre a 200°-ra előmelegített sütőbe, és ha kész, fogyaszthatjuk is!

A klasszikus sütőtökös muffin receptjét itt találod, de ha tovább akarnánk fokozni az élményt, érdemes még néhány plusz alapanyaggal dolgoznunk.

Egy fél citrom héját reszeljük egy tálba, facsarjuk ki a levét, majd adjunk hozzá két evőkanál porcukrot, egy kis vaníliát vagy kávéskanálnyi vaníliaaromát, öntsünk hozzá egy kis doboz tejfölt és keverjük homogénre az öntetet.

Az ősz ízeit még ennél is jobban belecsempészheted egyetlen süteménybe, a fahéj ugyanis kiválóan passzol a tökhöz (ennél a receptnél a gyömbérport kicserélheted fahéjra vagy fele-fele arányban használhatod a kettőt), ugyanígy a szegfűszeg is nagyszerű fűszer lehet a süteménybe, itt találsz egy nagyon ízletes sütőtökös-almás muffinreceptet, amit szintén érdemes kipróbálnod.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket, praktikákat is érdemes kipróbálnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Címlapról ajánljuk

További cikkek