6 izgalmas íz és alapanyag, amit társíts a sütőtök mellé idén ősszel

Nem is kérdés, hogy melyik az őszi-téli időszak legnépszerűbb szezonális alapanyaga – az azonban már több fejtörést okoz, hogy milyen ízesítéssel készítsük el a sütőtököt. Lássunk pár kiváló ötletet!

Mindegy, hogy krémlevest, rakottast, húsos ragut vagy süteményt készítünk belőle, a sütőtök rengeteg recepten segítségünkre siethet, ha hidegebbre fordul az idő. Önmagában is kellemes, édeskés íze főzve gyengébben, sütve azonban meglepően intenzíven előbújik – persze nem árt ezzel-azzal kiegészíteni, hogy még kirobbanóbb élményt okozhasson. Karakteres aromája ellenére a sütőtök elég simulékony: lássuk, mi minden passzol mellé!

Nézd meg galériánkban a sütőtök mellé társítható ízeket, a tippekért kattints a képre!

Ízes sütőtökös receptek, amelyekkel kísérletezhetsz:

Sütőtökös tarte tatin

Engedjük el az almát, és cseréljük hokkaido tökre egy kellemesen édes-sós pitében. A tök előpárolásával ízesítjük, és egyben megpuhítjuk, de nem hagyjuk, hogy túlfőjön vagy ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos és trükkös konyhai praktikát olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...