A sütés igazi tudomány, ahol nem mindegy, miből mennyi, és hogyan kerül a keverőtálba. Persze kísérletezni lehet, sőt, kell is, de sok apró konyhai hibán el lehet hasalni. Most összegyűjtöttünk azokat a nüansznyi sütési hibákat, amiket talán még a konyhában jártas hölgyek és urak sem tudnak.
Kattints ide a tippekért, amit fogadj meg sütéskor:
3. Előmelegítés
Ha a recept azt kéri, hogy melegítsük elő a sütőt, akkor cselekedjünk eszerint. Ez nem valamiféle rigolya vagy úrimuri a recept szerzőjétől, hanem az egyenletes sülés feltétele, nem is beszélve a Maillard-reakcióról, aminek köszönhetően extra pörköt kap például a csirkecomb.
5. Felejtős a meleg torta dekorálása
Ezt nem is kell nagyon magyarázni, miért előny, ha valaki türelmes… Mi abszolút megértjük, ha a sütőből frissen kirántott tepsi tartalmának rögtön nekiesnél különböző dekorelemekkel, de megéri várni 20-30 percet, mert sokkal szebb lesz a végeredmény.
6. Tartsd a sütőajtót csukva
Mikor a süteményben lévő sütőpor, szódabikarbóna, élesztő vagy felvert tojásfehérje dolgozik, hagyni kell, hogy tegye a dolgát. Ez esetben is várjunk türelemmel, felesleges a sütő ajtaját kinyitni, és úgy ellenőrizni, elkészült-e már a desszertünk. Ha az előírt sütési idő lejárt, akkor már nyitogathatunk.
Még több érdekes cikk hasonló témában: