3500 szeletes süteményt készítettek ebben a magyar városban

A több ezer szeletes süteményben többek között alma és puliszka is helyet kapott.

„Idén Nyíregyháza alapításának 270. évfordulóját minden idők legnagyobb tortájával ünnepelte meg a város" – számolt be a hírről a Sokszínű vidék.

Az almás-áfonyás puliszkatorta
Fotó: Facebook / Sajtószolgálat Nyíregyháza

3500 szeletes sütemény készült az ünnepségre

A majdnem négyezer szeletes almás-áfonyás puliszkatortát a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikumának tanárai és diákjai készítették.

A Nyíregyházi technikum tanárai és diákjai minden évben valami nagy dobással készülnek a Városnapra:

  • 2017-ben egy 13 méter hosszú 1000 adagos kenyérlángost,
  • 2018-ban egy ezerszeletes tejszínes-meggyes prószatortát,
  • 2019-ben egy 2500 szeletes Szabolcsi tejfölös diótortát,
  • 2022-ben pedig egy 3000 szeletes fehércsokis jonatánalma-tortát alkottak meg.

Az idei finomság készítésekor nagy hangsúlyt fektettek a helyi hagyományokra, ezért nyírségi almával és puliszkával készült a sütemény.

Több mint 1000 tojást használtak fel a süteményhez

Almás habos sütemény

Igazi klasszikus ez az almás-habos sütemény, amibe igazi élmény beleharapni: a hab ropogós, az almás réteg fűszeres és szaftos, a tészta pedig szuper omlós. Próbáljátok ki Ti is, mert ...

A méretes tortához 1400 tojást, 80 kg cukrot, és 60 kg lisztet – kukoricadarát, 100 kg almát, 50 kg sárgarépát és ugyanennyi citromot használtak.

„Egy sütemény összeállításánál nagyon sokszor úgy gondolkodnak a háziasszonyok, hogy gyorsan, ügyesen üssünk össze egy kis finomságot, amikor jönnek a vendégek. Mi ennél sokkal mélyebbre mentünk, és olyan szakmai követelményeknek próbáltunk megfelelni, hogy a több réteg, amiből összeáll a sütemény, több textúrából épül fel, amit a szakma elvár tőlünk. Legyen benne ropogós, legyen benne krémes, és pépes" – mondta Takács Zoltán, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Technikumának szakmai igazgatóhelyettese.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikket olvashatsz:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!