Meglepő, de ettől a fűszertől lesz mennyei a desszerted

Azt már tudjuk, hogy egy csipet só még inkább kihozza egy finom sütemény ízeit, profi cukrászok szerint azonban egy másik gyakorta használt fűszer is segíthet még ízletesebbé tenni a desszerteket, ez pedig nem más, mint a fekete bors.

Már nagymamáink is tudták, hogy egy csipet só még a legédesebb süteményeknek sem árt, a só ugyanis kihangsúlyozza az édes ízeket, ezáltal még jobb ízélményt kínál még a desszertek esetében is. Néhány bizarrnak tűnő süteményes tippről már mi is írtunk korábban, mely szerint a csokitortának a majonéz, más süteménynek a káposzta is jól állhat, a borsról ezidáig azonban nem esett szó.

Egy kis bors garantáltan felpezsdíti a desszerteket is!

A myrecipes cikke szerint a bors az édességek terén is csodákra lehet képes: egy krémes vaníliafagylaltot egy kevés fekete bors még pikánsabbá tehet, ráadásul kiemelheti az édes ízeket, azonban nem csak a vanília esetében alkothat maradandót a kis fekete fűszer:

azok az édes receptek lesznek még jobbak a borstól, amelyek már eleve tartalmaznak fűszeres elemeket. Bármi, amiben van például gyömbér, kardamom, szegfűbors, fahéj vagy szegfűszeg, még egy extra ízlöketet kapnak a bors által.

Körtés-csokis kocka

A süteménynek az az érdekessége, hogy a körte nem egészben vagy darabokban került a tésztába, hanem reszelve. Szeretem ezt a receptet, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell ...

Kávés keksz

Nagyon csokis, nagyon kávés, kívül ropogós, belül puha. Kávés keksz barnított vajjal, ez az új kedvencünk! 

A fagylaltoktól és mártásoktól kezdve a süteményeken, brownie-kon, cukormázakon és cukrászsüteményeken át a torták és a piték is mind kaphatnak egy kevés borsot, ha pedig igazán bátrak vagyunk, még olyan egzotikumokkal is kísérletezhetünk, mint a szecsuáni bors vagy a hosszúbors. A vanília és karamell ízű süteményeket remekül kiegészíti a fekete bors, a gyömbéres, fahéjas sütemények egy csipet fehér borstól is ízletesebbek lehetnek, míg a bogyós gyümölcsös finomságokat egy kicsi rózsaszín bors teheti még izgalmasabbá.

Amikor borsot adunk az édességekhez, a legfontosabb, hogy kevés, finomra őrölt borsot használjunk, csak annyit, amennyi egy kicsit feldobja a desszert ízét. Kezdésnek kipróbálhatjuk egy csipettel is, ha pedig a végeredményen érezzük, hogy ebbe még férne egy kicsi, akkor legközelebb bővítsük az adagot akár két csipetre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!