Meglepő, de ettől a fűszertől lesz mennyei a desszerted

Azt már tudjuk, hogy egy csipet só még inkább kihozza egy finom sütemény ízeit, profi cukrászok szerint azonban egy másik gyakorta használt fűszer is segíthet még ízletesebbé tenni a desszerteket, ez pedig nem más, mint a fekete bors.

Már nagymamáink is tudták, hogy egy csipet só még a legédesebb süteményeknek sem árt, a só ugyanis kihangsúlyozza az édes ízeket, ezáltal még jobb ízélményt kínál még a desszertek esetében is. Néhány bizarrnak tűnő süteményes tippről már mi is írtunk korábban, mely szerint a csokitortának a majonéz, más süteménynek a káposzta is jól állhat, a borsról ezidáig azonban nem esett szó.

Egy kis bors garantáltan felpezsdíti a desszerteket is!

A myrecipes cikke szerint a bors az édességek terén is csodákra lehet képes: egy krémes vaníliafagylaltot egy kevés fekete bors még pikánsabbá tehet, ráadásul kiemelheti az édes ízeket, azonban nem csak a vanília esetében alkothat maradandót a kis fekete fűszer:

azok az édes receptek lesznek még jobbak a borstól, amelyek már eleve tartalmaznak fűszeres elemeket. Bármi, amiben van például gyömbér, kardamom, szegfűbors, fahéj vagy szegfűszeg, még egy extra ízlöketet kapnak a bors által.

Körtés-csokis kocka

A süteménynek az az érdekessége, hogy a körte nem egészben vagy darabokban került a tésztába, hanem reszelve. Szeretem ezt a receptet, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell ...

Kávés keksz

Nagyon csokis, nagyon kávés, kívül ropogós, belül puha. Kávés keksz barnított vajjal, ez az új kedvencünk! 

A fagylaltoktól és mártásoktól kezdve a süteményeken, brownie-kon, cukormázakon és cukrászsüteményeken át a torták és a piték is mind kaphatnak egy kevés borsot, ha pedig igazán bátrak vagyunk, még olyan egzotikumokkal is kísérletezhetünk, mint a szecsuáni bors vagy a hosszúbors. A vanília és karamell ízű süteményeket remekül kiegészíti a fekete bors, a gyömbéres, fahéjas sütemények egy csipet fehér borstól is ízletesebbek lehetnek, míg a bogyós gyümölcsös finomságokat egy kicsi rózsaszín bors teheti még izgalmasabbá.

Amikor borsot adunk az édességekhez, a legfontosabb, hogy kevés, finomra őrölt borsot használjunk, csak annyit, amennyi egy kicsit feldobja a desszert ízét. Kezdésnek kipróbálhatjuk egy csipettel is, ha pedig a végeredményen érezzük, hogy ebbe még férne egy kicsi, akkor legközelebb bővítsük az adagot akár két csipetre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...