Nem kell született pékmesternek lenni ahhoz, hogy házilag is szuper kenyereket süssünk, vagy éppen elégedetten ropogtassuk reggelire a saját készítésű, friss zsemléinket.
zsemle
A recept egy régebbi Nők Lapja Konyhából származik. Nagyon bosszantott, hogy egyre silányabbak a bolti kenyerek, a zsemléknek pedig köszönőviszonyban sincsenek azokkal a társaikkal, ...
Már az ősember is fogyasztott mindenféle magvakat és gabonákat – később ez tökélyre fejlődött és az első kelt tésztás kenyeret állítólag Egyiptomban készítették. Nagyanyáink idejében a kenyér összeállítása és megsütése majd’ egész napos programnak számított: többszöri átgyúrás, pihentetés, kelesztés után mehetett a kemencébe. A modern társasházakban ma már igazán nehezen elképzelhető egy kemence, bár biztosan akad pár családi ház, ahol még életben tartják ezt az eszközt. Nekünk egy gáz- vagy villanysütőn kívül nincs szükségünk másra – persze a kenyér hozzávalóit leszámítva.
Zsemlereceptekért kattints ide! >>
fehér kenyér
Ez a recept úgy alakult ki nálam, hogy először megsütöttem a DNK kenyeret. Akkor rájöttem, hogy ez dagasztás nélkül nem tökéletes. Tehát dagasztani kell!! De az is nagyon sokat javít ...
fehér kenyér
Mindig megcsodálom a kis, hangulatos pékségeket, az illatok becsalogatnak, és mégha nem is vagyok éhes, muszáj belekóstolnom egy pogácsába, croissant-ba. Különösen, ha külföldre van ...
bagett
Nagyon megkedveltem a tönkölylisztet. Kiváló élettani szerepe mellett úgy tapasztaltam, nagyon könnyű vele szép kenyeret sütni (ezen a képen ez nem kifejezett), mert lespricceltem a ...
bagett
Buli negyedik fogása. Nem győztem egyik gépbe, másik gépbe pakolni a mindenféle tésztákat, de mivel többet használtam egyszerre, így elég haladós volt.
barna kenyér
Ebből a mennyiségből egy 70 dkg-os elég sűrű:) kenyér lesz. Ld.: Kenyérvarázs: kenyérsütés géppel és sütőben.
kovászos kenyér
Megy a kenyér-kísérletezgetés! Sokat tanulok! 'Terka' kovásszal még mindig csak ismerkedek... A kalács, amit pár hete sütöttem vele, jóízű, de nehéz lett, sajna ehetetlennek ...
kovászos kenyér
Habár nem nagy ördöngősség a kovász elkészítése, most kevés volt az idő, hogy a kovászt elkészítsem, és mivel az üzletben a polcon megláttam a kész kovászt, gondoltam kipróbálom ...
Általános lejárató hadjárat övezi a búzalisztet, sokan ördögöt kiáltanak, ha arra terelődik a szó, hogy valaki a fehérlisztből készült kenyereket részesíti előnyben. Nem alaptalan ez az aggodalom: a túlzott szénhidrátfogyasztás sok civilizációs betegségért felelőssé tehető, ennek egyik legfőbb forrása a fehérliszt túlzott fogyasztása. Ugyanakkor itt a mértékletesség a döntő: teljes kiőrlésű lisztek, Graham-liszt, rozsliszt mellé nyugodtan keverhetünk fele arányban búzalisztet a tésztánkba annak érdekében, hogy lazábbá tegye a végeredményt. Ha nem esszük meg két nap alatt a kilós kenyeret, semmi probléma nem származhat az így készült pékáru fogyasztásából.
Kenyérrecepteket itt találsz >>
tejszínes húsok
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
burgonyás kenyér
Reggel korán kellett keljek, mert fiam és az apja gombfoci versenyre indultak, ahova friss kenyérből készült szendviccsel szerettem volna útra bocsátani őket. Nem szívesen vagdalom melegen ...
kukoricás kenyér
Minden alkalommal más kenyeret sütök. Ez a hobbim, sőt a mániám. Nagyon sokat kipróbáltam már, és ki fogok még találni és próbálni. Ezt szeretem a legjobban.
korpás kenyér
Semmi sztori, csak úgy saját tapasztalataim és próbálkozásaim alapján nekem így vált be legjobban a Graham-lisztes kenyér. Így elkészítve nem lesz sűrű, hanem könnyű és rugalmas ...
korpás kenyér
Aunty Yochana ropogós és finom héjú, belül pihe-puha, foszlós kenyere.
Régen a kovász teljesen alapvető hozzávalója volt a kenyereknek, mára kicsit megfeledkeztünk róla – pedig otthon is könnyen összeállítható! Nem kell tartani a szárított élesztőtől sem, semmivel sem marad el frissen vásárolt testvére mellett. A zsiradékot illetően: maradjunk mindig a vajnál, ha a recept másképp nem írja, az olívaolajnál. S ha már itt tartunk: mindenféle magokkal, olívabogyóval, aszalt paradicsommal is dúsíthatjuk a kenyerünket, az íze és a színe is sokkal izgalmasabb lesz! Megéri az otthoni kenyérsütés: olcsóbban vagy majdnem ugyanúgy jövünk ki anyagilag, mint a sütőipari cégek termékeivel, csak éppen a házilag készült pékáruban tudjuk, hogy mi van.
zsemle
Kedves barátok jöttek hozzánk a hétvégén, hogy segítsenek a kerti munkában, mielőtt beköszönt a nagy hideg. Mivel a sok munka közben és után megéhezik az ember, szendvicseket ...
zsemle
Ideális iskolai tízórainak, mert nem csúszik szét a szendvics, csak harapni kell. Négy hatalmas zsemle lett ebből a mennyiségből.
zsemle
Egy német netes oldalon találtam, ahol azt lehetett olvasni, hogy egy német pékmestertől származik a recept. Sokan dicsérték, így nekiláttam én is. Nagyon nem bántam meg, szerintem is ...
Gubára fel! >>
Olajozott finomságok >>
Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>