Kiderült, egész életünkben rosszul ettük a SUSHIT

Bár a sushi tipikusan nem magyaros étel, azon ritka alkalmakkor, amikor megengedhetjük magunknak a rizses-zöldséges-lazacos falatokat, sokunknak meggyűlik a baja a szójaszószba való mártogatással – legalábbis pálcikával. Van egy megoldásunk!

Pálcikával nehéz megfogni, kézzel pedig nem annyira elegáns – a sushi fogyasztása külön gyakorlatot igényel, hiszen még a leggyakorlottabb pálcikaszakik kezében is össze tud esni egy-egy gondosan összerakott makifalat.

A legnagyobb problémát sokaknál a szójaszószba való mártogatás jelenti, a sushi ilyenkor ugyanis rengeteg folyadékot vesz fel, ha pedig szorosan fogjuk a pálcikát, könnyen megeshet, hogy a nigirik és a makik egyszerűen szétomlanak az erős fogásban.

A napokban egy remek trükk jelent meg a Tiktok-on arról, hogyan érdemes enni a japán ételt. A falatokhoz mellékelt gyömbér nemcsak erős ízével járul hozzá az evéshez, de funkciója is van, nevezetesen ezekkel a vékony nyesedékekkel lehet tökéletesen áttörölni szójaszósszal az ételt. Mostantól pedig beszéljen helyettünk az alábbi videó:

@kyokasan123

【私のお寿司の食べ方】※正しい食べ方は分からん!##fyp @diyplayercoco さんの動画と##リミックス

オリジナル楽曲 - 神堂きょうか

Ugye, mennyire logikus megoldás? A legközelebbi sushievésnél érdemes kipróbálni ezt a technikát is!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...