Pálcikával nehéz megfogni, kézzel pedig nem annyira elegáns – a sushi fogyasztása külön gyakorlatot igényel, hiszen még a leggyakorlottabb pálcikaszakik kezében is össze tud esni egy-egy gondosan összerakott makifalat.
A legnagyobb problémát sokaknál a szójaszószba való mártogatás jelenti, a sushi ilyenkor ugyanis rengeteg folyadékot vesz fel, ha pedig szorosan fogjuk a pálcikát, könnyen megeshet, hogy a nigirik és a makik egyszerűen szétomlanak az erős fogásban.
A napokban egy remek trükk jelent meg a Tiktok-on arról, hogyan érdemes enni a japán ételt. A falatokhoz mellékelt gyömbér nemcsak erős ízével járul hozzá az evéshez, de funkciója is van, nevezetesen ezekkel a vékony nyesedékekkel lehet tökéletesen áttörölni szójaszósszal az ételt. Mostantól pedig beszéljen helyettünk az alábbi videó:
@kyokasan123 【私のお寿司の食べ方】※正しい食べ方は分からん!##fyp @diyplayercoco さんの動画と##リミックス
オリジナル楽曲 - 神堂きょうか
Ugye, mennyire logikus megoldás? A legközelebbi sushievésnél érdemes kipróbálni ezt a technikát is!
Ezek a trükkök is érdekelhetnek: