Elkészítettük a világ legfinomabb TikTok-os sült zabkásáit – Videón mutatjuk, hogyan!

A zabkása a világ egyik legtáplálóbb reggelije, amit számtalan módon lehet ízesíteni, mégis képesek vagyunk ráunni. Pár hónapja a TikTok videómegosztót robbantotta fel egy újszerű sült zabkásás recept, melyet végül mi is elkészítettünk. 15 perc alatt sült, meleg, tápláló és finom reggeli? Hidd el, bele fog férni!

A rohanó világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a reggeli fontosságáról, pedig a nap első étkezése nagyon meghatározó az emberi szervezet számára. A gyors vajas pirítósos reggeliket az utóbbi egy évben sokaknál felváltotta a ráérős villásreggeli, a home office miatt ugyanis sokkal több időnk lett magunkra és arra, hogy ünnepi reggelivel indítsuk a napot.

Így született meg a TikTok-nak köszönhetően a legújabb reggelitrend, a sütőben sült zabkása, amely napok alatt meghódította az egész világot. Rendkívül egyszerű, természetesen számos módon ízesíthető, és ami a legjobb, hogy ha felmelegedett a sütő, akár 15 perc alatt elkészülhetünk vele. Kipróbálnád a hétvégén? Mutatunk két nagyon finom verziót, amelyek közül a második teljesen vegán!

Málnás-csokoládés sült zabkása

Amire szükséged lesz: 120 g zab, 2,5 dl tej, 5 evőkanál juharszirup (vagy méz, agavé, cukor), 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 2 db tojás, 3 evőkanál mogyoróvaj, 80 g málna, 80 g étcsokoládé, 3 evőkanál mandulapehely

A málnás-csokoládés sült zabkása receptjéért kattints ide!

A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra. A málna és az étcsokoládé kivételével minden alapanyagot teljesen simára turmixolunk. A palacsintatésztánál egy kicsivel sűrűbb állagú keveréket kell kapnunk.

A kész masszát kis hőálló tálkába porciózzuk, majd málnát és étcsokidarabokat halmozunk a tetejére, végül megszórjuk szeletelt mandulával. 180 fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha kívül megszilárdul, viszont belül még kissé remegős és szaftos marad (akár egy brownie).

Langyosan fogyasszuk, és akár egy gombóc vaníliafagyi is mehet rá. Reggelire vagy ebéd/vacsi utáni desszertnek is kiváló!

A málnás-csokoládés sült zabkása receptjéért kattints ide!

A málnás-csokoládés sült zabkása teljes receptjét ide kattintva tekintheted meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Banános-áfonyás sült zabkása

A sült zabkása nemcsak remek és egészséges reggeli vagy ebéd utáni desszert, de eszméletlen könnyű elkészíteni, és minimális előkészítést igényel. Mi most egy vegán verziót dobtunk össze, amelyet tényleg mindenki kedvelni fog. Került bele mogyoróvaj, banán és áfonya is, élvezzétek!

A vegán banános-áfonyás sült zabkása receptjét itt találod!

Hozzávalók: 100 g zabpehely, 200 dl rizstej, 5 evőkanál juharszirup (plusz a tálaláshoz), 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 csipet só, 3 evőkanál mogyoróvaj (natúr), 3 db banán (1 megy a tetejére), 100 g áfonya (plusz a tálaláshoz)
2 evőkanál zabpehely (a tetejére)

A vegán banános-áfonyás sült zabkása receptjét itt találod!

Az elkészítés szinte ugyanaz, mint a málnás-csokoládés zabkásának: A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra.
Az áfonya és egy banán kivételével minden alapanyagot teljesen simára turmixolunk. A palacsintatésztánál egy kicsivel sűrűbb állagú keveréket kell kapnunk. A kész masszát egy hőálló sütőtálba öntjük, az áfonyát és a felkarikázott banánt belenyomkodjuk, végül megszórjuk egy kevés zabpehellyel az egészet.

180 fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha kívül megszilárdul, viszont belül még kissé remegős és szaftos marad (akár egy brownie). Langyosan fogyasszuk, friss áfonyával és egy kis juharsziruppal meglocsolva tálaljuk, de akár egy gombóc vaníliafagyi is mehet rá.

A banános-áfonyás sült zabkása teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


A reggeli igenis megérdemli a rivaldafényt, próbáld ki ezeket is!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...