Íme a krémes, ami olyan intelligens, hogy megsüti saját magát

A sült madártej az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható vaníliás édesség. A pár perces összeállítást alacsonyabb hőfokú, egy órás sütés követi, de amint sikerült kivárni, már fogyaszthatjuk is. A natúr receptet bátran felturbózhatjuk bármilyen gyümölccsel, vagy akár mákkal is.

Az intelligens krémesként is emlegetett finomság, azaz a sült madártej biztos befutó, ha nagy kedvelője vagy a vaníliás édességeknek. A krémeshez ízvilága és remegős állaga miatt hasonlítják, elkészítése azonban sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Összeállításakor a legjobban mindössze arra kell figyelni, hogy elég nagy formát válasszunk a sütéshez. Vigyázat, könnyed állaga és íze miatt gyorsan fogyó sütemény!

Recept a sült madártejhez:

Hozzávalók:

10 db tojássárgája, 140 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 citrom héja, 1 csipet só, 140 g liszt, 1 l tej, 100 g vaj, 10 db tojásfehérje

A sült madártej receptjéért kattints a képre!

Elkészítés:

A tojássárgájákat ömlesszük egy méretesebb keverőtálba, adjuk hozzá a porcukor felét, a vaníliás cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját, végül pedig egy csipet sót. Botmixer segítségével keverjük szép habosra.

A tojásos keverékhez ezután hozzáadhatjuk a lisztet, amivel szintén keverjük össze, majd folyamatosan kevergetve, apránként a tejet. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, hiszen ilyen mennyiség gyorsan hígítja a tésztát. Ezután mehet bele az olvasztott, kihűlt vaj.

A sült madártej receptjéért kattints a képre!

A tojásfehérjéket a porcukorral külön verjük kemény habbá. Adhatunk hozzá pár cseppet a citrom levéből, hogy jó stabil habot kapjunk.

A felvert tojásfehérjét szépen óvatosan, keverjük hozzá a tésztához jó alaposan, majd amikor már teljesen elvegyültek, öntsük át egy hőálló sütőformába.

150°C-on egy órát süssük, majd kivéve a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, könnyebben szelhető. Tálaljuk porcukorral megszórva, gyümölcsökkel.

Ha már elég türelmetlenek vagyunk, fogyaszthatjuk szobahőmérsékletűre hűlve is, de hidegen még élvezhetőbb az állaga.

Lesd meg a videón, hogy készül a sült madártej:

A sült madártej receptjét itt találod. Készítsd el te is, ha valami könnyed vaníliásra vágysz, és küldd el azoknak, akikkel megosztanád.

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...