Sült krumpliból főztünk krémes levest, lelepleztük a tökéletes sült kacsacomb titkát

A múlt héten sem unatkoztunk, hiszen megtöltöttük a medvehagyma leveleit szuper finomságokkal, megkérdeztük a profi séfeket, hogyan használják fel az epret, és körbejártuk Szlovéniát, ahol felfedeztük a helyi gasztronómiát.

  1. Az eper és a csili legjobb barátok lesznek – Így használják az epret a profi séfek
    1.

    Az eper és a csili legjobb barátok lesznek – Így használják az epret a profi séfek

    A bogyós gyümölcsök hosszú szezonja az eperrel indul, és májusban már megjelennek a korai fajtái a piacokon, úgyhogy most profikat kérdeztünk arról, mit készítenek az első eprekből, milyen fogások azok, amiket a legjobban vártak.

  2. A hummusz, ami sosem látott csicseriborsót, de céklát annál inkább
    2.

    A hummusz, ami sosem látott csicseriborsót, de céklát annál inkább

    Semmi sem eredeti, semmi sem az, aminek látszik, mégis nagyszerűek párosításban, ilyen ha a céklahummusz egy olasz lepénykenyérrel kerül egy tálcára, felhasználási módokat is mutatunk hozzá!

  3. Tarhonyából krémes rizottó? Igen! – Kecskesajt és medvehagyma repít az egekbe 30 perc alatt
    3.

    Tarhonyából krémes rizottó? Igen! – Kecskesajt és medvehagyma repít az egekbe 30 perc alatt

    Ha már unod a rizses rizottót (tudjuk, nehéz megunni), íme a tavasz egyik legszebb, legízletesebb és legkülönlegesebb receptje, ahol a kecskesajt és a medvehagyma mellett a tarhonya kapja a főszerepet!

  4. A céklalekvár nemcsak a kenyeredet teszi színesebbé, de a napodat is – nézd meg új TikTok-videónkat!
    4.

    A céklalekvár nemcsak a kenyeredet teszi színesebbé, de a napodat is – nézd meg új TikTok-videónkat!

    Rengeteg mindent lehet készíteni céklából, többek között lekvárt, mely remekül feldobja majd a reggeli pirítósodat. Legújabb TikTok-videónkból azt is megtudhatod, hogyan készül!

  5. Így lesz tökéletes a sült kacsacomb a profi séf szerint
    5.

    Így lesz tökéletes a sült kacsacomb a profi séf szerint

    A ropogós bőrű, szaftos, omlós kacsacomb nem álom, csak meg kell találni hozzá a megfelelő sütési technológiát és hőfokot. Sóoldat, konfitálás, lassú sütés – melyik módszert válasszuk, hogy biztosan sikerüljön otthon is?

  6. Így főzz sült krumpliból krémes levest – medvehagymapesztóval selymesítsd
    6.

    Így főzz sült krumpliból krémes levest – medvehagymapesztóval selymesítsd

    Ha úgy érzed, nem adtál még meg mindent a medvehagymának, amit az idei szezonban megérdemelt volna, akkor ez a leves lesz a megoldás: ezúttal burgonyakrémleves tetejére került pesztó formájában, kis mustárral megtoldva, a dolog pikantériája pedig, hogy a krumplikat mindenek előtt megsütöttük!

  7. Így készíts mennyei fahéjas müzlit kenyérből 5 perc alatt – Lesd meg új TikTok-videónkat!
    7.

    Így készíts mennyei fahéjas müzlit kenyérből 5 perc alatt – Lesd meg új TikTok-videónkat!

    Gyors, finom és remek napindító – Ettől az ötperces fahéjas müzlitől megáll az eszed!

  8. A töltött medvehagyma olyan, mint a török szőlőlevél, csak jobb
    8.

    A töltött medvehagyma olyan, mint a török szőlőlevél, csak jobb

    Van pár hét a tavasz közepén, amikor szinte minden a medvehagymáról szól. Ez az időszak pedig még mindig tart egy kicsit, tehát jöjjön most egy kissé szokatlan, de mégis nagyon ízletes recept: a töltött medvehagyma.

  9. 4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol
    9.

    4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol

    Viszonylag szerencsés ország vagyunk, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy ilyen sok szomszédunk van, akiknek kultúráját, gasztronómiáját és városait karnyújtásnyira tudhatjuk magunktól. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindig tudjuk, merre induljunk. A bőség zavarát most segítek feloldani, és mutatom a kiszemelt célt: irány délnyugat, irány Szlovénia!

  10. Ezért kell szódabikarbóna az igazán finom paradicsomlevesbe
    10.

    Ezért kell szódabikarbóna az igazán finom paradicsomlevesbe

    A paradicsomleves tökéletesítésében sokan sok különböző alapanyagra esküszünk. Ezek igen különbözőek lehetnek, és elég valószínű, hogy a szódabikarbóna nem szerepel közöttük. Pedig ott a helye.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...