-
1.
Az eper és a csili legjobb barátok lesznek – Így használják az epret a profi séfek
A bogyós gyümölcsök hosszú szezonja az eperrel indul, és májusban már megjelennek a korai fajtái a piacokon, úgyhogy most profikat kérdeztünk arról, mit készítenek az első eprekből, milyen fogások azok, amiket a legjobban vártak.
-
2.
A hummusz, ami sosem látott csicseriborsót, de céklát annál inkább
Semmi sem eredeti, semmi sem az, aminek látszik, mégis nagyszerűek párosításban, ilyen ha a céklahummusz egy olasz lepénykenyérrel kerül egy tálcára, felhasználási módokat is mutatunk hozzá!
-
3.
Tarhonyából krémes rizottó? Igen! – Kecskesajt és medvehagyma repít az egekbe 30 perc alatt
Ha már unod a rizses rizottót (tudjuk, nehéz megunni), íme a tavasz egyik legszebb, legízletesebb és legkülönlegesebb receptje, ahol a kecskesajt és a medvehagyma mellett a tarhonya kapja a főszerepet!
-
4.
A céklalekvár nemcsak a kenyeredet teszi színesebbé, de a napodat is – nézd meg új TikTok-videónkat!
Rengeteg mindent lehet készíteni céklából, többek között lekvárt, mely remekül feldobja majd a reggeli pirítósodat. Legújabb TikTok-videónkból azt is megtudhatod, hogyan készül!
-
5.
Így lesz tökéletes a sült kacsacomb a profi séf szerint
A ropogós bőrű, szaftos, omlós kacsacomb nem álom, csak meg kell találni hozzá a megfelelő sütési technológiát és hőfokot. Sóoldat, konfitálás, lassú sütés – melyik módszert válasszuk, hogy biztosan sikerüljön otthon is?
-
6.
Így főzz sült krumpliból krémes levest – medvehagymapesztóval selymesítsd
Ha úgy érzed, nem adtál még meg mindent a medvehagymának, amit az idei szezonban megérdemelt volna, akkor ez a leves lesz a megoldás: ezúttal burgonyakrémleves tetejére került pesztó formájában, kis mustárral megtoldva, a dolog pikantériája pedig, hogy a krumplikat mindenek előtt megsütöttük!
-
7.
Így készíts mennyei fahéjas müzlit kenyérből 5 perc alatt – Lesd meg új TikTok-videónkat!
Gyors, finom és remek napindító – Ettől az ötperces fahéjas müzlitől megáll az eszed!
-
8.
A töltött medvehagyma olyan, mint a török szőlőlevél, csak jobb
Van pár hét a tavasz közepén, amikor szinte minden a medvehagymáról szól. Ez az időszak pedig még mindig tart egy kicsit, tehát jöjjön most egy kissé szokatlan, de mégis nagyon ízletes recept: a töltött medvehagyma.
-
9.
4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol
Viszonylag szerencsés ország vagyunk, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy ilyen sok szomszédunk van, akiknek kultúráját, gasztronómiáját és városait karnyújtásnyira tudhatjuk magunktól. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindig tudjuk, merre induljunk. A bőség zavarát most segítek feloldani, és mutatom a kiszemelt célt: irány délnyugat, irány Szlovénia!
-
10.
Ezért kell szódabikarbóna az igazán finom paradicsomlevesbe
A paradicsomleves tökéletesítésében sokan sok különböző alapanyagra esküszünk. Ezek igen különbözőek lehetnek, és elég valószínű, hogy a szódabikarbóna nem szerepel közöttük. Pedig ott a helye.
Sült krumpliból főztünk krémes levest, lelepleztük a tökéletes sült kacsacomb titkát
A múlt héten sem unatkoztunk, hiszen megtöltöttük a medvehagyma leveleit szuper finomságokkal, megkérdeztük a profi séfeket, hogyan használják fel az epret, és körbejártuk Szlovéniát, ahol felfedeztük a helyi gasztronómiát.