Sült krumpliból főztünk krémes levest, lelepleztük a tökéletes sült kacsacomb titkát

A múlt héten sem unatkoztunk, hiszen megtöltöttük a medvehagyma leveleit szuper finomságokkal, megkérdeztük a profi séfeket, hogyan használják fel az epret, és körbejártuk Szlovéniát, ahol felfedeztük a helyi gasztronómiát.

  1. 1.

    Az eper és a csili legjobb barátok lesznek – Így használják az epret a profi séfek

    A bogyós gyümölcsök hosszú szezonja az eperrel indul, és májusban már megjelennek a korai fajtái a piacokon, úgyhogy most profikat kérdeztünk arról, mit készítenek az első eprekből, milyen fogások azok, amiket a legjobban vártak.

  2. 2.

    A hummusz, ami sosem látott csicseriborsót, de céklát annál inkább

    Semmi sem eredeti, semmi sem az, aminek látszik, mégis nagyszerűek párosításban, ilyen ha a céklahummusz egy olasz lepénykenyérrel kerül egy tálcára, felhasználási módokat is mutatunk hozzá!

  3. 3.

    Tarhonyából krémes rizottó? Igen! – Kecskesajt és medvehagyma repít az egekbe 30 perc alatt

    Ha már unod a rizses rizottót (tudjuk, nehéz megunni), íme a tavasz egyik legszebb, legízletesebb és legkülönlegesebb receptje, ahol a kecskesajt és a medvehagyma mellett a tarhonya kapja a főszerepet!

  4. 4.

    A céklalekvár nemcsak a kenyeredet teszi színesebbé, de a napodat is – nézd meg új TikTok-videónkat!

    Rengeteg mindent lehet készíteni céklából, többek között lekvárt, mely remekül feldobja majd a reggeli pirítósodat. Legújabb TikTok-videónkból azt is megtudhatod, hogyan készül!

  5. 5.

    Így lesz tökéletes a sült kacsacomb a profi séf szerint

    A ropogós bőrű, szaftos, omlós kacsacomb nem álom, csak meg kell találni hozzá a megfelelő sütési technológiát és hőfokot. Sóoldat, konfitálás, lassú sütés – melyik módszert válasszuk, hogy biztosan sikerüljön otthon is?

  6. 6.

    Így főzz sült krumpliból krémes levest – medvehagymapesztóval selymesítsd

    Ha úgy érzed, nem adtál még meg mindent a medvehagymának, amit az idei szezonban megérdemelt volna, akkor ez a leves lesz a megoldás: ezúttal burgonyakrémleves tetejére került pesztó formájában, kis mustárral megtoldva, a dolog pikantériája pedig, hogy a krumplikat mindenek előtt megsütöttük!

  7. 7.

    Így készíts mennyei fahéjas müzlit kenyérből 5 perc alatt – Lesd meg új TikTok-videónkat!

    Gyors, finom és remek napindító – Ettől az ötperces fahéjas müzlitől megáll az eszed!

  8. 8.

    A töltött medvehagyma olyan, mint a török szőlőlevél, csak jobb

    Van pár hét a tavasz közepén, amikor szinte minden a medvehagymáról szól. Ez az időszak pedig még mindig tart egy kicsit, tehát jöjjön most egy kissé szokatlan, de mégis nagyon ízletes recept: a töltött medvehagyma.

  9. 9.

    4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol

    Viszonylag szerencsés ország vagyunk, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy ilyen sok szomszédunk van, akiknek kultúráját, gasztronómiáját és városait karnyújtásnyira tudhatjuk magunktól. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindig tudjuk, merre induljunk. A bőség zavarát most segítek feloldani, és mutatom a kiszemelt célt: irány délnyugat, irány Szlovénia!

  10. 10.

    Ezért kell szódabikarbóna az igazán finom paradicsomlevesbe

    A paradicsomleves tökéletesítésében sokan sok különböző alapanyagra esküszünk. Ezek igen különbözőek lehetnek, és elég valószínű, hogy a szódabikarbóna nem szerepel közöttük. Pedig ott a helye.

Legújabb receptek

Bodzás eperszörp

Egyesítsük a májusvégi nagyágyúkat egy illatos, karakteres és aromás szörpben. Félúton az eperszörp és a bodzaszörp közt található ez a fantasztikus, frissítő találmány, ami a ...

Bodzaszörp házilag

Nem lehet nyár házi bodzaszörp nélkül: irány hát a legközelebbi erdő vagy tisztás, szedjünk egy nagy zsák virágot és készítsük el belőle a legistenibb, aromás üdítőt. Kínáljuk ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt főzheted – 30 étel júniusra, a ti inspiráló, nyáriasan...

Sorozatunk minden hónapban bemutatja nektek aktuális kedvenceinket a ti receptjeitek közül. Most sincs ez másképp: ezúttal a júniusi válogatással érkezünk, amiben regisztrált szakácsaink hónaphoz illő remekeit szedjük csokorba. Zsenge karalábé, az utolsó eprek és rebarbaraszárak, néhány szem friss meggy és málna, leveles spenót és sóska, de gomba, brokkoli, padlizsán, cukkini, bodza, zöldbab és újburgonya is került a gyűjtésünkbe.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!