Ez a kecskesajtos-diós sültcékla-saláta lesz az új őszi szerelmed

Ha a cékla a favorit nálad, vagy eddig ódzkodtál tőle, most pedig végre bevetnéd a konyhában, akkor szerintünk tök jó helyen vagy: ez egy tartalmas, izgalmas, „trendin" egészségtudatos salátarecept, melybe marinált, fűszeres sült cékla kerül, kecskesajt, dió és radicchio. 100% ősz.

Ha nyitott vagy a dögös és extravagáns salátákra, figyelsz az egészségedre, és a céklát is szívedbe zártad már (vagy most szeretnéd), akkor egy lépést se tovább! Összedobtunk egy 100%-ban őszi céklasalátát sült-marinált céklacikkelyekkel, légy kecskesajttal, ropogós dióval (csak a textúrák végett), és ress radicchio-salátával.

A céklasaláta elkészítése nem igényel túl sok figyelmet, de különösebb szakértői tudást sem, cserébe baromi látványosan néz ki, és elképesztően finom, harmonikus ízvilágú fogás.

Lássuk, hogyan készül ez a szépség:

Hozzávalók a sült céklához:

6 közepes db cékla, olívaolaj, durvaszemű só, bors, víz, balzsamecet

Elkészítés:

Egy tűzálló edényt kibélelünk alufóliával, belehelyezzük a céklákat (lehetnek pucoltak, de akár sütés után is pucolhatjuk őket), meglocsoljuk őket az olajjal, a vízzel és a balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.

Teljesen betakarjuk a fóliával, és 200-220 fokos sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.

Ez idő alatt kikeverjük a marinádot, a dresszinget, és előkészítjük a többi hozzávalót is.

Miután puhára sültek a céklák, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk tetszőleges kockákra vagy cikkekre.

A marinád adja meg majd a céklának azt az extra svungot, amitől isteni íze lesz a sütést követően.

A marinádhoz:

1 narancs leve, méz, római kömény, só, bors almaecet, olívaolaj

Elkészítés:

A narancslevet összekeverjük a többi hozzávalóval, a még langyos céklacikkeket belehalmozzuk a marinádba, és hagyjuk benne állni egy darabig.

Öntet és összeállítás:

Hozzávalók: olívaolaj, méz, római kömény, só, bors, mustár almaecet, narancshéj, 100g dió, 200g kecskesajt, 1 közepes fej radicchio, 1 közepes gránátalma

A dresszinghez a hozzávalókat simára keverjük egy kisebb tálkában. (Almaecet, mustár, olívaolaj, méz, narancshéj, fűszerek.)

A radicchio leveleit elrendezzük egy nagy tálon rusztikusan, erre tesszük a marinált céklaszeleteket egyenletesen elosztva (nem baj, ha a pácból is kerül a salátára). Megszórjuk morzsolt kecskesajttal, durvára vágott dióval és gránátalmamagokkal.

Nyakon öntjük a dresszinggel, és tálalhatjuk is. Hidegen vagy langyosan, köretnek vagy önmagában is szuper fogás.

A Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval teljes receptjét itt találod! Mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több izgalmas étel, amit próbálj ki:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...