Ez a kecskesajtos-diós sültcékla-saláta lesz az új őszi szerelmed

Ha a cékla a favorit nálad, vagy eddig ódzkodtál tőle, most pedig végre bevetnéd a konyhában, akkor szerintünk tök jó helyen vagy: ez egy tartalmas, izgalmas, „trendin" egészségtudatos salátarecept, melybe marinált, fűszeres sült cékla kerül, kecskesajt, dió és radicchio. 100% ősz.

Ha nyitott vagy a dögös és extravagáns salátákra, figyelsz az egészségedre, és a céklát is szívedbe zártad már (vagy most szeretnéd), akkor egy lépést se tovább! Összedobtunk egy 100%-ban őszi céklasalátát sült-marinált céklacikkelyekkel, légy kecskesajttal, ropogós dióval (csak a textúrák végett), és ress radicchio-salátával.

A céklasaláta elkészítése nem igényel túl sok figyelmet, de különösebb szakértői tudást sem, cserébe baromi látványosan néz ki, és elképesztően finom, harmonikus ízvilágú fogás.

Lássuk, hogyan készül ez a szépség:

Hozzávalók a sült céklához:

6 közepes db cékla, olívaolaj, durvaszemű só, bors, víz, balzsamecet

Elkészítés:

Egy tűzálló edényt kibélelünk alufóliával, belehelyezzük a céklákat (lehetnek pucoltak, de akár sütés után is pucolhatjuk őket), meglocsoljuk őket az olajjal, a vízzel és a balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.

Teljesen betakarjuk a fóliával, és 200-220 fokos sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.

Ez idő alatt kikeverjük a marinádot, a dresszinget, és előkészítjük a többi hozzávalót is.

Miután puhára sültek a céklák, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk tetszőleges kockákra vagy cikkekre.

A marinád adja meg majd a céklának azt az extra svungot, amitől isteni íze lesz a sütést követően.

A marinádhoz:

1 narancs leve, méz, római kömény, só, bors almaecet, olívaolaj

Elkészítés:

A narancslevet összekeverjük a többi hozzávalóval, a még langyos céklacikkeket belehalmozzuk a marinádba, és hagyjuk benne állni egy darabig.

Öntet és összeállítás:

Hozzávalók: olívaolaj, méz, római kömény, só, bors, mustár almaecet, narancshéj, 100g dió, 200g kecskesajt, 1 közepes fej radicchio, 1 közepes gránátalma

A dresszinghez a hozzávalókat simára keverjük egy kisebb tálkában. (Almaecet, mustár, olívaolaj, méz, narancshéj, fűszerek.)

A radicchio leveleit elrendezzük egy nagy tálon rusztikusan, erre tesszük a marinált céklaszeleteket egyenletesen elosztva (nem baj, ha a pácból is kerül a salátára). Megszórjuk morzsolt kecskesajttal, durvára vágott dióval és gránátalmamagokkal.

Nyakon öntjük a dresszinggel, és tálalhatjuk is. Hidegen vagy langyosan, köretnek vagy önmagában is szuper fogás.

A Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval teljes receptjét itt találod! Mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több izgalmas étel, amit próbálj ki:

Címlapról ajánljuk

További cikkek