Így nézne ki a Star Wars Han Solo-ja, ha kenyértésztából lenne

Két méter magas, kenyértésztából készült, és bármelyik Star Wars-relikviagyűjtő megirigyelné.

Csaknem egy teljes hónapon keresztül készült az a két méter magas, Han Solo-t ábrázoló kenyérszobor, amely egy kaliforniai pékség kirakatában jelent meg néhány nappal ezelőtt.

A kenyértésztából készült remekművön munkaidőn kívül dolgozott a pékséget üzemeltető anya-lánya páros, Hannalee és Catherine Pervan. Mindketten óriási rajongói a sci-fiknek, az ötlet három hónappal ezelőtt jutott az eszükbe, nagyjából egy hónappal később pedig már minden elő volt készítve ahhoz, hogy nekiálljanak a munkának. Első körben egy nagyméretű falapot és egy Harrison Ford maszkot használtak, hogy meglegyenek a pontos arányok, ezután pedig rétegenként építették és sütötték a tésztát, hogy megformálják Han Solo testét.

A kenyértésztából készült szobor nem tartalmaz élesztőt, nagyjából liszt, víz és cukor keveréke.

A One House Bakery végül Pan Solo-nak nevezte el a művet, mely a Csillagok háborúja – A Birodalom visszavág egyik leghíresebb jelenetét dolgozza fel, nevezetesen azt a részt, amikor a Han Solo-t karbonitba fagyasztja Darth Vader.

A Pan Solo a kaliforniai Benicia város éves madárijesztő-versenyének része, melynek keretein belül a belvárosi vállalkozások október nagy részében „madárijesztőket" állítanak ki. Nem ez az első alkalom, hogy a családi pékség extrém kenyérszobrot készít, pár évvel ezelőtt egy életnagyságú Pan-da-loriant is készítettek kenyérből a Mandalorian mintájára.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség a nagyvilágból:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...