Így nézne ki a Star Wars Han Solo-ja, ha kenyértésztából lenne

Két méter magas, kenyértésztából készült, és bármelyik Star Wars-relikviagyűjtő megirigyelné.

Csaknem egy teljes hónapon keresztül készült az a két méter magas, Han Solo-t ábrázoló kenyérszobor, amely egy kaliforniai pékség kirakatában jelent meg néhány nappal ezelőtt.

A kenyértésztából készült remekművön munkaidőn kívül dolgozott a pékséget üzemeltető anya-lánya páros, Hannalee és Catherine Pervan. Mindketten óriási rajongói a sci-fiknek, az ötlet három hónappal ezelőtt jutott az eszükbe, nagyjából egy hónappal később pedig már minden elő volt készítve ahhoz, hogy nekiálljanak a munkának. Első körben egy nagyméretű falapot és egy Harrison Ford maszkot használtak, hogy meglegyenek a pontos arányok, ezután pedig rétegenként építették és sütötték a tésztát, hogy megformálják Han Solo testét.

A kenyértésztából készült szobor nem tartalmaz élesztőt, nagyjából liszt, víz és cukor keveréke.

A One House Bakery végül Pan Solo-nak nevezte el a művet, mely a Csillagok háborúja – A Birodalom visszavág egyik leghíresebb jelenetét dolgozza fel, nevezetesen azt a részt, amikor a Han Solo-t karbonitba fagyasztja Darth Vader.

A Pan Solo a kaliforniai Benicia város éves madárijesztő-versenyének része, melynek keretein belül a belvárosi vállalkozások október nagy részében „madárijesztőket" állítanak ki. Nem ez az első alkalom, hogy a családi pékség extrém kenyérszobrot készít, pár évvel ezelőtt egy életnagyságú Pan-da-loriant is készítettek kenyérből a Mandalorian mintájára.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség a nagyvilágból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...