A bizarr (és olcsó) ital, amit edzés után érdemes kortyolgatni

Bár nem biztos, hogy mindenki szereti, és nem is juthatsz hozzá a boltban csinos palackokban, de egészen olcsó, természetes, és nagyon jót tesz, ha edzés után ezt kortyolgatod.

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a savanyúság leve rendkívül jól jöhet azok után az edzések után, melyeknél sokat izzadunk. Az ilyen magas intenzitású mozgás során, főleg, ha az edzés nagy melegben történik, sokat izzadhatsz, a folyadékkal együtt pedig elektrolitokat is veszíthet a szervezeted, különösen káliumot és nátriumot. Ha szeretnéd, hogy teljesítményed fenntartható legyen, ezeket a tápanyagokat pótolni kell. Ezért is jöhet jól ilyenkor egy sós ital.

A legjobb ital, amit edzés után fogyaszthatsz

A savanyúság leve pontosan ilyen. Bővelkedik nátriumban, illetve kisebb mennyiségben káliumot és magnéziumot is tartalmaz.

Ezen tulajdonságai miatt remek lehet a kimerítő edzések után, sőt akár az emésztést is könnyítheti, mivel a savanyúságlének az erjedés miatt probiotikus hatása is lehet.

Tehát ha nem ódzkodsz tőle, akkor kiválhatod vele a méregdrága sportitalokat, amikben gyakran hozzáadott cukor és színezék is van.

Ne dobd ki!

Ha nem tudod meginni, akkor sem érdemes kidobni, hiszen rengeteg mindenre felhasználható, többek között készíthetsz belőle ismét savanyúságot. Csupán annyi a dolgod, hogy feldarabolt répát, uborkát vagy bármilyen zöldséget beledobálsz, és néhány napig hagyod őket a lében ázni. De akár húsok marinálására, raguk ízesítésére is használhatod.

Forrásunk volt.


Még több az edzésről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...