Szomorú, min spórol a magyar, míg az alkoholon nem

A KSH legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság elkezdett spórolni az élelmiszeren: legalábbis ilyen tendencia olvasható ki az üzletek forgalmából.

Megindult a spórolás a magyar lakosság körében: a KSH adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene csak 2,4 százalékkal nőtt augusztusban a tavalyihoz képest. Érdekes jelenség, hogy más területeken nem azonos a spórolás mértéke: az adatokból látszik, hogy mire költenek leginkább a magyarok.

Élelmiszeren spórol a magyar, benzinen és alkoholon viszont nem

A KSH jelentése alapján látható, hogy augusztus hónapban:

  • az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,4 százalékkal csökkent,
  • a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 0,5 százalékkal,
  • az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 18,4 százalékkal nőtt a forgalom.

Ezekkel szemben a élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek forgalma viszont 0.3 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest.

A nem élelmiszert árusító kiskereskedelemben inkább forgalomnövekedés volt megfigyelhető: a használtcikk-üzletekben 6,2%, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 3,7%, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 2,6%, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 2,0% volt az emelkedés.

Egyedül két helyen jelentettek csökkenést: a bútor-, műszakicikk-üzletekben 0,8 százalékosat, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 0,9 százalékosat.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...