A nyár az egyik kedvenc szezonunk, hiszen ilyenkor kerülnek a boltokba és piacokra a legfrissebb és legüdébb zöldségek, amelyekből csakis kizárólag mennyei fogásokat lehet készíteni. Most egy pofonegyszerű pesztós tésztát hoztunk el neked, melyben a spárga és zöldborsó csodálatos duója varázsolja el az ízlelőbimbókat. Íme!
Ez egy igazán könnyed kora nyári tésztás fogás, amely alig 20 perc alatt elkészül (beleértve az előkészítést is!), és olyan az íze, mintha a koranyár robbant volna a szánkban: friss, üde és roppanós.
Tökéletes egy laza hétvégi ebédhez vagy vacsorához. Fogyasszuk melegen, sajttal és bazsalikommal megszórva. Tálalhatjuk akár köretként is, roston sült lazac vagy csirkemell mellé.
Hozzávalók:
300 g kagylótészta, 250 g zöldborsó (fagyasztott), 1 csomag zöldspárga, 120 g pesto, 120 g krémsajt, 4 ek olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 marék bazsalikom
Elkészítés:
Egy nagy fazék sós vizet forraljunk fel, és adjuk hozzá a kagylótésztát. Kevergessük meg, és főzzük 8-10 percig, al dente-re.
Ezután borítsuk bele zöldborsót és a spárgát (utóbbit ujjnyi darabokra vágva). Főzzük kb. 2 percig, hogy ressek maradjanak!
Szűrjük és csepegtessük le az egészet, majd ugyanabba a lábosba, amiben főztük, borítsuk vissza a tésztát. Adjuk hozzá a krémsajtot, a bazsalikomos pesztót, sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal.
Addig keverjük, amíg a tésztát egyenletesen bevonja a pesztós keverék. Ha a szósz túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés tésztavizet (kb. 2 evőkanál egyszerre), amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot.
Keverjünk hozzá egy marék bazsalikom- vagy spenótlevelet, és már ehetjük is, forrón. Másnap, hidegen vagy szobahőmérsékleten készítsünk belőle tésztasalátát!
Tipp: A maradékot légmentesen záródó edényben tároljuk legfeljebb 3 napig a hűtőszekrényben, illetve kínálhatjuk hidegen tésztasalátának egy kevés majonézzel összeforgatva is, de ne melegítsük fel újra, mert a hő hatására a pesztó (illetve a bazsalikom) megfeketedik, és kesernyés lesz.
Ha másféle tésztára vágysz:
Az egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több kirobbanó recept itt vár: