Ne hagyd ki a nyár legüdítőbb spárgás-pesztós tésztáját

Nem tudod eldönteni, hogy a spárga vagy a zöldborsó a kedvenc nyári zöldséged? Nem baj, mert az alábbi pofonegyszerű negyedórás spárgás-pesztós tésztában mindkettő megtalálható! És ami a legjobb, hogy ez a tésztaétel tökéletes kísérője lesz a hosszúra nyúló késő nyári estéknek!

A nyár az egyik kedvenc szezonunk, hiszen ilyenkor kerülnek a boltokba és piacokra a legfrissebb és legüdébb zöldségek, amelyekből csakis kizárólag mennyei fogásokat lehet készíteni. Most egy pofonegyszerű pesztós tésztát hoztunk el neked, melyben a spárga és zöldborsó csodálatos duója varázsolja el az ízlelőbimbókat. Íme!

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta recept a képen! / Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ez egy igazán könnyed kora nyári tésztás fogás, amely alig 20 perc alatt elkészül (beleértve az előkészítést is!), és olyan az íze, mintha a koranyár robbant volna a szánkban: friss, üde és roppanós.

Tökéletes egy laza hétvégi ebédhez vagy vacsorához. Fogyasszuk melegen, sajttal és bazsalikommal megszórva. Tálalhatjuk akár köretként is, roston sült lazac vagy csirkemell mellé.

Hozzávalók:

300 g kagylótészta, 250 g zöldborsó (fagyasztott), 1 csomag zöldspárga, 120 g pesto, 120 g krémsajt, 4 ek olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 marék bazsalikom

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta recept a képen! / Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra

Elkészítés:

Egy nagy fazék sós vizet forraljunk fel, és adjuk hozzá a kagylótésztát. Kevergessük meg, és főzzük 8-10 percig, al dente-re.

Ezután borítsuk bele zöldborsót és a spárgát (utóbbit ujjnyi darabokra vágva). Főzzük kb. 2 percig, hogy ressek maradjanak!

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta recept a képen! / Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra

Szűrjük és csepegtessük le az egészet, majd ugyanabba a lábosba, amiben főztük, borítsuk vissza a tésztát. Adjuk hozzá a krémsajtot, a bazsalikomos pesztót, sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal.

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta recept a képen! / Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra

Addig keverjük, amíg a tésztát egyenletesen bevonja a pesztós keverék. Ha a szósz túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés tésztavizet (kb. 2 evőkanál egyszerre), amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot.

Keverjünk hozzá egy marék bazsalikom- vagy spenótlevelet, és már ehetjük is, forrón. Másnap, hidegen vagy szobahőmérsékleten készítsünk belőle tésztasalátát!

Tipp: A maradékot légmentesen záródó edényben tároljuk legfeljebb 3 napig a hűtőszekrényben, illetve kínálhatjuk hidegen tésztasalátának egy kevés majonézzel összeforgatva is, de ne melegítsük fel újra, mert a hő hatására a pesztó (illetve a bazsalikom) megfeketedik, és kesernyés lesz.

Ha másféle tésztára vágysz:

Chilis Mac and Cheese

Ez a legtutibb komfort kaja, amit mostanában főztünk – egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a ...

Az egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó recept itt vár:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...