Készítsd el spárgából a tavasz legfinomabb levesét, mi adjuk hozzá a receptet

Itt az idő, hogy megfőzzük az év első, friss alapanyagokból készült spárgakrémlevesét. Ígérjük, hogy gyors, egyszerű és nagyon ízletes receptet mutatunk, amit akár két fontos munkahelyi e-mail közben is összedobhatsz!

Mióta várunk már arra, hogy ne csak gombából, karfiolból vagy brokkoliból, de friss és zsenge tavaszi medvehagymából vagy spárgából is készíthessünk krémlevest? Végre elérkezett az idő, hogy a zöldségesnél kiválasszuk a legroppanósabb spárgacsokrot, és megfőzzük belőle a szezon első, egészséges, nagyon finom spárgakrémlevesét!

Hozzávalók:

1 közepes darab vöröshagyma, 1 közepes darab burgonya, 50 dkg zöldspárga, 50 g vaj, 7 dl zöldség alaplé, só, bors és szerecsendió ízlés szerint, 2 dl habtejszín, 5 dkg sajt

A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A zöld spárga fás, alsó részeit lepattintjuk, a fejeket levágjuk és félretesszük. A szárát feldaraboljuk.

Egy lábasban a hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és puhára főzzük.

Egy turmixban krémesre turmixoljuk a levest, majd visszaöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a tejszínt és a spárgafejeket, felforraljuk, és tálalhatjuk is, egy kis sajttal megszórva.

Plusz tipp:

A spárgakrémlevest akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészíthetjük, a vaj helyett használhatunk olívaolajat, tejszín helyett pedig kókusztejet vagy kókuszkrémet. Ha már egybeturmixoltuk a levest, és hozzáadtuk a tejszínt, néhány csepp balzsamecettel még ízletesebbé tehetjük a végeredményt!

A spárgakrémleves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket próbáltad már?

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...