5 hiba, amit ne kövess el spárgafőzés közben

Drága mulatság a spárga, néha mégis megéri venni belőle egy-két csokorral. Ilyenkor persze figyeljünk oda az elkészítésre, hogy a legjobbat hozzuk ki a zöldségből, ha már megvettük.

Minden zöldségnek megvannak a maga elkészítési furfangjai – általában ezek juttatják el az adott alapanyagot tökéletes állapotába. A spárgafőzés pedig kiváló példája ennek: ha nem megfelelően sütjük, pároljuk vagy főzzük, a zsenge szálak kevésbé lesznek élvezetesek. Ezt pedig biztosan nem akarjuk, ugye? Tanuljuk meg együtt elkerülni a buktatókat, vegyük végig a spárgafőzés közben elkövethető hibákat.

Nézd meg galériánkban a spárgafőzés buktatóit:

Csodás spárgás receptek a gyakorláshoz (és jóllakáshoz):

Spárgacézár

Könnyed, friss és zsenge sült spárga joghurtos cézáröntettel, ropogós fokhagymás krutonnal, pármai sonkával és rengeteg parmezánnal!

Baconbe tekert spárga

Amint kitör a spárgaszezon, ez az egyik legjobb dolog, amit csinálhatsz a spárgával. A bacont ki ne szeretné? Főleg, ha a csodás spárgával alkotnak itt egy párt. És az egész pikk-pakk ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp a zöldségek elkészítéséhez:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...