Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon

A spárgaszezon csodálatos időszak, mi minden évben alig várjuk itt a szerkesztőségben. Tudjuk, hogy drága, és pont ezért meg is becsüljük, ha a kezeink közé kerül. Ezúttal rakjuk leveles tésztába baconnel (vagy anélkül), és faljuk két pofára!

Nagy kedvenc nálunk a spárga, és ez a recept az egyik első számú. Néha bacon, néha feketeerdei sonka kerül bele, illetve a sajt is lehet trappista vagy gouda, amit szeretünk. Ami viszont biztos, hogy puha leves tésztába bugyoláljuk a zsenge spárgáinkat, ez lesz a kabátjuk. Egyszerű, gyors és rengeteg el tud fogyni belőle, szóval érdemes nagy üzemben gyártani.

Hozzávalók a köntösbe bújt spárgához:

1 csomag leveles tészta, 1 csomag zöldspárga, 100 g pármai sonka (vagy bármilyen füstölt sonka), 150 g ementáli sajt (lehet több is, ízlés szerint), 1 db tojássárgája (lekenéshez), só, bors

Elkészítés:

Ezt a fajta (előre kinyújtott) leveles tésztát kényelmesen nyolc egyenlő téglalapra vágjuk.

Külön-külön megtöltjük őket. Alulra kerül egy kis reszelt sajt, rá egy szelet félbehajtott sonka, majd 2 szár spárga, és végül egy kis sajt.

A tészta jobb felső sarkát a bal alsó sarok felé hajtjuk, megkenjük egy pár csepp vízzel, és bal alsó csücskét ráhajtjuk a letakart tésztarészre.

A kis csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lekenjük felvert tojássárgájával, majd meghintjük őket durva szemű sóval és borssal. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 15 percig sütjük, ha lehet, légkeverésen.

Lessétek meg a videóban, hogyan készül:

Frissen és még másnap is isteni!

A spárga kabátban teljes receptjét itt találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség itt:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...