Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon

A spárgaszezon csodálatos időszak, mi minden évben alig várjuk itt a szerkesztőségben. Tudjuk, hogy drága, és pont ezért meg is becsüljük, ha a kezeink közé kerül. Ezúttal rakjuk leveles tésztába baconnel (vagy anélkül), és faljuk két pofára!

Nagy kedvenc nálunk a spárga, és ez a recept az egyik első számú. Néha bacon, néha feketeerdei sonka kerül bele, illetve a sajt is lehet trappista vagy gouda, amit szeretünk. Ami viszont biztos, hogy puha leves tésztába bugyoláljuk a zsenge spárgáinkat, ez lesz a kabátjuk. Egyszerű, gyors és rengeteg el tud fogyni belőle, szóval érdemes nagy üzemben gyártani.

Hozzávalók a köntösbe bújt spárgához:

1 csomag leveles tészta, 1 csomag zöldspárga, 100 g pármai sonka (vagy bármilyen füstölt sonka), 150 g ementáli sajt (lehet több is, ízlés szerint), 1 db tojássárgája (lekenéshez), só, bors

Elkészítés:

Ezt a fajta (előre kinyújtott) leveles tésztát kényelmesen nyolc egyenlő téglalapra vágjuk.

Külön-külön megtöltjük őket. Alulra kerül egy kis reszelt sajt, rá egy szelet félbehajtott sonka, majd 2 szár spárga, és végül egy kis sajt.

A tészta jobb felső sarkát a bal alsó sarok felé hajtjuk, megkenjük egy pár csepp vízzel, és bal alsó csücskét ráhajtjuk a letakart tésztarészre.

A kis csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lekenjük felvert tojássárgájával, majd meghintjük őket durva szemű sóval és borssal. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 15 percig sütjük, ha lehet, légkeverésen.

Lessétek meg a videóban, hogyan készül:

Frissen és még másnap is isteni!

A spárga kabátban teljes receptjét itt találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek