Spárgás csicserilepény, ami nem csak a mintájával kápráztat

Spárgaszezonban mindig új recepteket keresel? Ez a lepény egy nagyszerű újdonság Itáliából, ahol azért nagyon értenek ahhoz, hogyan rabolják el a szíved egy fogással!

A farinata di ceci-vel, vagyis a csicserilepénnyel idén ismerkedtem meg Olaszországban. Nagyszerű magában is, de akkor érdemes kicsit ropogósabbra sütni. Egy korábbi cikkemben céklahummusz mellé sütöttem, picit másképpen, ezt is megéri meglesni, ha esetleg a spárgával mégsem lennétek szorosabb viszonyban.

Tudtad?

Farinata, socca, torta di ceci, cecina – ezeken a neveken is megtaláljátok ezt az élesztő és sütőpor nélkül készülő vegán lepénykét / lapos kenyeret. Palacsintának is gondolhatnánk, de sütőben készül, így mégsem illik rá ez a megnevezés.

Ebbe a tortának is beillő farinata-ba most spárga került...ugye milyen szép? Nagyon finom is, és nem nehéz elkészíteni, csak türelem kell hozzá, ameddig a tészta áll, besűrűsödik, és süthetővé válik.

A tészta háromnegyedét elősütjük, majd a maradék harmadot rákenve kialakítunk egy olyan sűrű masszát a tetején, amibe szépen körbe-körbe, csigavonalban belenyomkodjuk a zöldspárgát. Ezt előzőleg citromos-sós-cukros vízben blansírozzuk, szeleteljük, és leszárítjuk, de közben nem szárítjuk ki! Az alaptésztába só, olívaolaj, majoránna és pici újhagyma zöldje kerül, ez utóbbi mehet tálalásnál díszítésként a tetejére. Ha téged is meggyőzött leírás és kép, készítsd el az idei spárgaszezonban!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...