Spárgás csicserilepény, ami nem csak a mintájával kápráztat

Spárgaszezonban mindig új recepteket keresel? Ez a lepény egy nagyszerű újdonság Itáliából, ahol azért nagyon értenek ahhoz, hogyan rabolják el a szíved egy fogással!

A farinata di ceci-vel, vagyis a csicserilepénnyel idén ismerkedtem meg Olaszországban. Nagyszerű magában is, de akkor érdemes kicsit ropogósabbra sütni. Egy korábbi cikkemben céklahummusz mellé sütöttem, picit másképpen, ezt is megéri meglesni, ha esetleg a spárgával mégsem lennétek szorosabb viszonyban.

Tudtad?

Farinata, socca, torta di ceci, cecina – ezeken a neveken is megtaláljátok ezt az élesztő és sütőpor nélkül készülő vegán lepénykét / lapos kenyeret. Palacsintának is gondolhatnánk, de sütőben készül, így mégsem illik rá ez a megnevezés.

Ebbe a tortának is beillő farinata-ba most spárga került...ugye milyen szép? Nagyon finom is, és nem nehéz elkészíteni, csak türelem kell hozzá, ameddig a tészta áll, besűrűsödik, és süthetővé válik.

A tészta háromnegyedét elősütjük, majd a maradék harmadot rákenve kialakítunk egy olyan sűrű masszát a tetején, amibe szépen körbe-körbe, csigavonalban belenyomkodjuk a zöldspárgát. Ezt előzőleg citromos-sós-cukros vízben blansírozzuk, szeleteljük, és leszárítjuk, de közben nem szárítjuk ki! Az alaptésztába só, olívaolaj, majoránna és pici újhagyma zöldje kerül, ez utóbbi mehet tálalásnál díszítésként a tetejére. Ha téged is meggyőzött leírás és kép, készítsd el az idei spárgaszezonban!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek