Spárgás csicserilepény, ami nem csak a mintájával kápráztat

Spárgaszezonban mindig új recepteket keresel? Ez a lepény egy nagyszerű újdonság Itáliából, ahol azért nagyon értenek ahhoz, hogyan rabolják el a szíved egy fogással!

A farinata di ceci-vel, vagyis a csicserilepénnyel idén ismerkedtem meg Olaszországban. Nagyszerű magában is, de akkor érdemes kicsit ropogósabbra sütni. Egy korábbi cikkemben céklahummusz mellé sütöttem, picit másképpen, ezt is megéri meglesni, ha esetleg a spárgával mégsem lennétek szorosabb viszonyban.

Tudtad?

Farinata, socca, torta di ceci, cecina – ezeken a neveken is megtaláljátok ezt az élesztő és sütőpor nélkül készülő vegán lepénykét / lapos kenyeret. Palacsintának is gondolhatnánk, de sütőben készül, így mégsem illik rá ez a megnevezés.

Ebbe a tortának is beillő farinata-ba most spárga került...ugye milyen szép? Nagyon finom is, és nem nehéz elkészíteni, csak türelem kell hozzá, ameddig a tészta áll, besűrűsödik, és süthetővé válik.

A tészta háromnegyedét elősütjük, majd a maradék harmadot rákenve kialakítunk egy olyan sűrű masszát a tetején, amibe szépen körbe-körbe, csigavonalban belenyomkodjuk a zöldspárgát. Ezt előzőleg citromos-sós-cukros vízben blansírozzuk, szeleteljük, és leszárítjuk, de közben nem szárítjuk ki! Az alaptésztába só, olívaolaj, majoránna és pici újhagyma zöldje kerül, ez utóbbi mehet tálalásnál díszítésként a tetejére. Ha téged is meggyőzött leírás és kép, készítsd el az idei spárgaszezonban!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...