Visszatért a spárga: ezt a könnyű és laktató tavaszi ebédet készítsd el belőle

Könnyed, friss zöldségekkel teli tavaszi tésztával nyitjuk meg a spárgaszezont. Ezt a 20 perces receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia!

Végre kezdődik a spárgaszezon, mostantól egészen a nyár kezdetéig élvezhetjük a friss, roppanós zöldség ízét és jótékony hatásait. A zöldspárga kifejezetten jól illik tésztaételekhez, néhány perc alatt tökéletes, home office-os ebédet lehet belőle készíteni, mutatjuk is, hogyan!

A 20 perces spárgás bavette

Hozzávalók 2 adaghoz: 25 dkg tészta (bavette vagy spagetti), 0.5 csomag zöldspárga (vékony), 0.5 csokor petrezselyem, 0.3 csokor snidling, 2 közepes db újhagyma, 0.5 citromból nyert citromlé, 1 citromból nyert citromhéj, 2 dkg vaj, 4 dkg parmezán sajt, 8 szelet bacon, só és bors ízlés szerint

A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.

Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és benne al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.

A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és óvatosan a visszamaradt főzővíz (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz).

A tavaszi spárgás bavette teljes receptjét itt találod!

Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

A tavaszi spárgás bavette teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!