Visszatért a spárga: ezt a könnyű és laktató tavaszi ebédet készítsd el belőle

Könnyed, friss zöldségekkel teli tavaszi tésztával nyitjuk meg a spárgaszezont. Ezt a 20 perces receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia!

Végre kezdődik a spárgaszezon, mostantól egészen a nyár kezdetéig élvezhetjük a friss, roppanós zöldség ízét és jótékony hatásait. A zöldspárga kifejezetten jól illik tésztaételekhez, néhány perc alatt tökéletes, home office-os ebédet lehet belőle készíteni, mutatjuk is, hogyan!

A 20 perces spárgás bavette

Hozzávalók 2 adaghoz: 25 dkg tészta (bavette vagy spagetti), 0.5 csomag zöldspárga (vékony), 0.5 csokor petrezselyem, 0.3 csokor snidling, 2 közepes db újhagyma, 0.5 citromból nyert citromlé, 1 citromból nyert citromhéj, 2 dkg vaj, 4 dkg parmezán sajt, 8 szelet bacon, só és bors ízlés szerint

A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.

Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és benne al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.

A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és óvatosan a visszamaradt főzővíz (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz).

A tavaszi spárgás bavette teljes receptjét itt találod!

Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

A tavaszi spárgás bavette teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...