Elkeseredett lépésre szánta el magát a Spar

A Spar üzleteiben egy új megoldással próbálnak védekezni az elszaporodott bolti lopások ellen.

„A Spar áruházaiban már a felvágottak csomagolópapírjába is chipet tesznek" – erről számolt be a 24.hu. Az alapvető élelmiszernek számító párizsi valószínűleg azért kapott chipet, mert egyre többször szemelik ki maguknak a bolti szarkák.

Már a párizsi is lopásgátló chipet kapott

Úgy tűnik, hogy valóban nagy a probléma. A 24.hu megkeresésére ugyanis Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elárulta, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben rendkívül megnőtt az üzleteikben elkövetett lopások és lopási kísérletek száma.

Az incidensek kapcsán egyre kevésbé beszélhetünk egyszerű élelmiszerlopásról, ugyanis a hangsúly áthelyeződött a szervezett, sorozatos, megrendelésre, továbbértékesítési célú eltulajdonításra

– tette hozzá a Spar képviselője.

A vezető szerint ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a nem vásárlási szándékkal érkező személyek különféle termékekből válogatnak össze „csomagokat", amiket aztán megpróbálnak ellopni. Mint kiderült, az alkoholos italok, az édességek, de még a vegyi áruk is a lopás szempontjából kockázatos termékek kategóriájába tartoznak.

A Spar üzleteiben egyébként már régóta megtalálhatók olyan fejlett vagyonvédelmi biztonsági kamerarendszerek, amik jó minőségű kamerafelvételt készítenek az elkövetőkről, ezzel segítve a rendőrség munkáját.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...