A spanyol-kubai-magyar származású zenész kedvenc fogásai - a nagykoncertjére készülő Fran Palermo frontemberével beszélgettünk

Idei legnagyobb klubkoncertjére készül a Fran Palermo. Most a zenekar frontemberétől kértük, mutassa meg kedvenc fogásait - főzzetek és bulizzatok Henrivel!

Igencsak mozgalmas évet tudhat maga mögött hazánk első számú jungle-rock zenekara, a Fran Palermo, melynek egyik legfontosabb mérföldköve a november 17-én az Akvárium Nagyhalljában megrendezésre kerülő nagykoncertjük. A számtalan meglepetést tartogató esemény kapcsán kértük meg a zenekar frontemberét, a spanyol-kubai-magyar származású Henri Gonzot, ossza meg velünk kedvenc fogásait. Olvassátok el a program részleteit, és készüljetek a koncertre ezekkel a receptekkel!

Ezeket olvastad már?

Henri: ez elég sok mindent takar, de nagyon szeretek szinte mindent, ami egy igazán jó tapasbár étlapján megtalálható, és nagy tengerihal-fan vagyok.

Ezeket olvastad már?

Henri: amexikói konyhát otthon is gyakran bevetem, könnyen elkészíthető egy taco vagy egy quesadilla, mellé pedig egy nagy michelada, azaz kukorica sör+paradicsomlé+lime, a pohár széle pedig jól megsózva.

3. Nagymamám Brassóija

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...

Henri: általában bármit szeretek, amit a mama főz, de ezt kifejezetten.

Ezeket olvastad már?

Henri:mások popcornt, én viszont gyakran olívabogyót eszek magában, ha otthon filmezek. A jó olíva- és kapribogyómixet nagyon bírom.

5. Nyers dolgok

Henri: felnőttkoromra nagyon savanyúszájú lettem, és semmilyen édesség nem esik jól, viszont nagyon szeretem magában a fetasajtot vagy a citromlevet. Gyümölcsök közül a hideg görögdinnye, a zöldalma és a kiwi a kedvencem.

6. Királyrák

Zöldcitromos sült garnéla

Nagyobbik fiam kedvenc eledele.  Nincs rossz ízlése, legalább is ami az ételeket illeti. A lányokkal kapcsolatban meg még változhat az ízlése. (Remélem) :-)

Henri: a királyrákot nagyon szeretem, csak tudnám rendesen lehámozni.

7. Ázsiai sült batyu

Vietnami húsos tavaszi tekercs

Ha vietnámi étterembe megyünk, akkor olyan nincs, hogy tavaszi tekercset ne egyek, úgyhogy itt volt az ideje, hogy én is megtanuljam elkészíteni. Elsőre teljes kudarc volt, mert túl sokáig ...

Henri: az egyik vietnami étteremben ettem ilyet nemrég, nagyon jó cucc.

8. Carbonara

Krémes spagetti carbonara

Spagetti szénégető módra, amibe az olaszok nem tesznek tejszínt eredetileg. Hogyan lesz a csak tojássárgájából és parmezánból álló "szósz" krémes? Pont úgy, ahogy a receptben ...

Henri: sokáig a carbonara volt az egyetlen komolynak hangzó étel, amit el tudtam készíteni a jó rántotthús-sültkrumpli kombó mellett, ezért ennek is listán a helye!

Nagykoncert az Akváriumban

Henri és a Fran Palermo zenekar tagjai a napokban tértek vissza négyállomásos lengyel turnéjukról, de a java még csak most jön! A konvenciókat mindig is kerülő, zenei motívumait a lehető legszélesebb skáláról – az indie-től az afropopig – válogató Fran Palermo ugyanis a 2018-as év legvadabb bulijára készül november 17-én az Akváriumban. A zenekar utoljára nagyjából egy éve játszott a Nagyhallban – többek közt ennek sikerét és jelentőségét is megörökíti a Henri dokumentumfilm - , az előző koncerthez képest viszont rengeteg újdonsággal készülnek. Kezdjük azzal, hogy a Fran Palermo teljes gőzzel dolgozik harmadik nagylemezén, így valószínűleg utoljára láthatjátok a fővárosban őket, mielőtt stúdióba vonulnak.

Látványban is bőven magukra licitálnak a fiúk, hiszen a Henri saját keze által gondosan összeválogatott háttérvetítésen túl Marco Riedel fénytechnikus lámpái érkeznek egyesen Berlinből, külön az Akvárum Nagyhallos koncertre, érdemes most megvenni a jegyeket rá!

A koncerttel kapcsolatos linkeket itt találjátok:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...