Főzz villámgyors sóskalevest, tészta helyett cukkinispagettivel

Laktóz- és gluténmentesen is elkészíthető ez a nyári szépség. Próbáld ki a sóskakrémlevest cukkinispagettivel, gyors és könnyű recept.

Sóskaszezon van, ilyenkor a rajongók a legszélesebb körben igyekeznek a napi fogásokba belecsempészni ezt a kitűnő levélzöldséget. Savanykás ízével üdítő jelleget ad bármilyen ételnek. Pillanatok alatt elkészül, sőt nem is szabad túlfőzni, vagy égetni. Pár perc és egy nagyszerű ízélményben lehet részünk. Nézzük, hogy készül ez a könnyű kis nyári finomság, a sóskarémleves cukkinispagettivel.

Sóskakrémleves cukkinispagettivel - receptért kattints a képre

Krémleves

Általában tejszínnel, tejföllel krémesítjük a krémleveseket, itt pár szem pucolt, kockázott burgonya is megteszi, ha tejmentesen szeretnénk fogyasztani. A lényeg, hogy ezt külön főzzük zöldségalaplében. A sóskának ez az idő hatalmas tortúra lenne, így vajon, vagy mentes változatban olívaolajon, egy-két perc alatt pároljuk meg.

Póréhagyma

Sima vöröshagymával is működik a recept, de ha már nyár, akkor friss, zöld szárú pórét vagy újhagymát használjunk. Ezektől a színe és az íze is káprázatos lesz.

Tipp: Díszítésnek és ízfokozónak csíkozzunk tányéronként 1-1 napon szárított paradicsomot vagy húsos változatban sült bacont, ezzel szórjuk meg a sóskalevest!

Sóskakrémleves cukkinispagettivel - receptért kattints a képre

Zöldfűszerek

Petrezselyem, a legszebb és legtöbb helyen alkalmazható fűszer, szára apróra vágva megy a levesbe, lombkoronája, azaz a levelek pedig frissen aprítva kerül tálaláskor rá. Kaprot is szórhatunk díszítésnek, de főzéshez nem szükséges tenni hozzá. Ami még jól mutathat rajta és ízben is izgalmassá teheti, az a menta!

Tipp: A cukkinispagettihez készíthetünk sóskaszószt is, akkor főételként kerülhet az asztalra.

Sárga cukkini

A zöld sóskakrémlevest eszméletlenül jól feldobja a sárga cukkinispagetti-köteg a tányér közepén. Zöldségspirálozóval és csíkokat vágó zöldséghámozóval is készülhetnek a cukkinicsíkok, nem kell belőle sok, egy kisebb, cuki cukkini is elég. A sóskakrémleves savasságát tökéletes egyenesbe hozza, ezen kívül szuperjól roppan a fog alatt, így látványban, ízben és textúrában is ad magából a kompozícióhoz.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...