A sóskafőzelék, amit még a gyerekeid is habzsolni fognak

Sokan vannak, akik a gyerekkori rossz és keserű emlékek miatt felnőttként sem akarnak esélyt adni a sóskának. Pedig egy mennyei alapanyagról van szó, amely nemcsak egészséges, de finom is, a kérdés csak az, hogyan készítjük el.

Szakácsunk Gréti most az egyik kedvenc receptjét osztja meg a nagyközönséggel, amely tényleg új szintre emeli a sokak által mumusként elkönyvelt sóskát. A krémes, nagyon finom és gyorsan elkészíthető főzeléket mi tükörtojással tálaljuk, de még számos feltét közül választhatsz kedved szerint.

Kattints a képre a sóskafőzelék receptjéért!

Mire lesz szükséged: 1 kg sóska, 100 gramm vaj, 4 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál cukor, 500 ml tej, 2 db tojás (db/fő szerint)

A sóskát jól megmossuk, majd a szárát kihúzzuk. Egy nagy lábasban 50 g vajat olvasztunk, ezen fonnyasztjuk meg a sóskát, alacsony hőfokon, semmiképpen ne égjen.

Pici vizet tehetünk alá a biztonság kedvéért, de alapjáraton a sóska is enged magából eleget.

Egy kisebb lábasban a vaj másik felét, közepes lángon megolvasztjuk. Erre szórjuk a lisztet, amit kicsit megfuttatunk rajta, majd szép fokozatosan, hogy ne legyen csomós, felengedjük tejjel. Közben habverővel, vagy rugós keverővel folyamatosan keverjük. Ilyenkor lehet édesíteni, általában 2-3 evőkanál cukor elegendő hozzá.

A tejes-lisztes rántással felhúzzuk a fonnyasztott sóskát, és besűrítjük vele. Közben ahányan étkezünk, annyi tükörtojást sütünk, ezt tálaljuk a tányérokba kiszedett sóskafőzelékre. Sóval-borssal szórjuk a tojást és tálalunk. Jó étvágyat hozzá!

Néhány finom feltét:

A tükörtojással tálalt sóskafőzelék teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené.

Recept és fotók: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több házi finomság itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...