Szakácsunk Gréti most az egyik kedvenc receptjét osztja meg a nagyközönséggel, amely tényleg új szintre emeli a sokak által mumusként elkönyvelt sóskát. A krémes, nagyon finom és gyorsan elkészíthető főzeléket mi tükörtojással tálaljuk, de még számos feltét közül választhatsz kedved szerint.
Mire lesz szükséged: 1 kg sóska, 100 gramm vaj, 4 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál cukor, 500 ml tej, 2 db tojás (db/fő szerint)
A sóskát jól megmossuk, majd a szárát kihúzzuk. Egy nagy lábasban 50 g vajat olvasztunk, ezen fonnyasztjuk meg a sóskát, alacsony hőfokon, semmiképpen ne égjen.
Pici vizet tehetünk alá a biztonság kedvéért, de alapjáraton a sóska is enged magából eleget.
Egy kisebb lábasban a vaj másik felét, közepes lángon megolvasztjuk. Erre szórjuk a lisztet, amit kicsit megfuttatunk rajta, majd szép fokozatosan, hogy ne legyen csomós, felengedjük tejjel. Közben habverővel, vagy rugós keverővel folyamatosan keverjük. Ilyenkor lehet édesíteni, általában 2-3 evőkanál cukor elegendő hozzá.
A tejes-lisztes rántással felhúzzuk a fonnyasztott sóskát, és besűrítjük vele. Közben ahányan étkezünk, annyi tükörtojást sütünk, ezt tálaljuk a tányérokba kiszedett sóskafőzelékre. Sóval-borssal szórjuk a tojást és tálalunk. Jó étvágyat hozzá!
Néhány finom feltét:
A tükörtojással tálalt sóskafőzelék teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené.
Recept és fotók: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több házi finomság itt: