A sóskafőzelék, amit még a gyerekeid is habzsolni fognak

Sokan vannak, akik a gyerekkori rossz és keserű emlékek miatt felnőttként sem akarnak esélyt adni a sóskának. Pedig egy mennyei alapanyagról van szó, amely nemcsak egészséges, de finom is, a kérdés csak az, hogyan készítjük el.

Szakácsunk Gréti most az egyik kedvenc receptjét osztja meg a nagyközönséggel, amely tényleg új szintre emeli a sokak által mumusként elkönyvelt sóskát. A krémes, nagyon finom és gyorsan elkészíthető főzeléket mi tükörtojással tálaljuk, de még számos feltét közül választhatsz kedved szerint.

Kattints a képre a sóskafőzelék receptjéért!

Mire lesz szükséged: 1 kg sóska, 100 gramm vaj, 4 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál cukor, 500 ml tej, 2 db tojás (db/fő szerint)

A sóskát jól megmossuk, majd a szárát kihúzzuk. Egy nagy lábasban 50 g vajat olvasztunk, ezen fonnyasztjuk meg a sóskát, alacsony hőfokon, semmiképpen ne égjen.

Pici vizet tehetünk alá a biztonság kedvéért, de alapjáraton a sóska is enged magából eleget.

Egy kisebb lábasban a vaj másik felét, közepes lángon megolvasztjuk. Erre szórjuk a lisztet, amit kicsit megfuttatunk rajta, majd szép fokozatosan, hogy ne legyen csomós, felengedjük tejjel. Közben habverővel, vagy rugós keverővel folyamatosan keverjük. Ilyenkor lehet édesíteni, általában 2-3 evőkanál cukor elegendő hozzá.

A tejes-lisztes rántással felhúzzuk a fonnyasztott sóskát, és besűrítjük vele. Közben ahányan étkezünk, annyi tükörtojást sütünk, ezt tálaljuk a tányérokba kiszedett sóskafőzelékre. Sóval-borssal szórjuk a tojást és tálalunk. Jó étvágyat hozzá!

Néhány finom feltét:

Fasírt

A fasírt szinte minden háztartásban vissza-visszatérő szereplő, és ha eddig nem voltál tisztában vele, hogy hogyan kell elkészíteni, a következő recepttel Te is bátran ...

Harapnivaló fasírt

Ez a fasírt derült égből érkezett hozzánk, a húsgolyók világnapja után. Mindegy, hogy pogácsa, golyó vagy vagdalt formájában, hogy olajban, zsírban vagy sütőben sütjük, a ...

Magyaros répafasírt

Néha nem csak hétvégén van szükség egy bevált receptre, hanem hétköznap is. Ha tényleg csak egy gyorsan elkészíthető ebédre vagy vacsorára vágytok, készítsétek el ezt a szuper ...

A tükörtojással tálalt sóskafőzelék teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené.

Recept és fotók: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több házi finomság itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...