Sosem gondoltad volna, de erre is jó a probiotikum – a nők örülni fognak!

Egy friss kutatás szerint nemcsak a gyomornak tesz jót, de a bőrre is nagyon jó hatással van.

Ha meghallod a probiotikum szót, valószínűleg neked is rögtön az ugrik be, hogy az egészséges bélflóra megőrzésére és helyreállítására kell szedni, legfőképp antibiotikumkúra után, ugye? Pedig van egy másik jótékony hatása is, amire nemrég jöttek rá a kutatók.

A tanulmányok arra világítottak rá, hogy a bőrre is elképesztően jó hatással van, ugyanis ragyogóvá, simábbá és élettel telivé teszi. Sőt, a ráncok mélységét is csökkenti, viszonylag rövid időn belül!

via GIPHY

Koreai szakértők 12 héten keresztül vizsgáltak 41 és 59 év közötti embereket, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csapat napi egy Lactobacillus plantarumot tartalmazó probiotikumot szedett, a másik pedig ugyanennyi placebót. A kísérlet vége nem várt eredményeket hozott: kiderült, hogy a probiotikumokat szedők bőrének állapota nagymértékben javult.

Csupán három hónap alatt látványosan hidratáltabb, ragyogóbb lett a bőrük, és még a barázdák mélysége is csökkent. A jelentkezők arcbőre13-17 %-kal rugalmasabb és feszesebb lett, de az egész testükön észrevehető volt a pozitív hatás. A vizsgálat vezetői megállapították, hogy a tabletták egyértelműen bőrfiatalító hatásúak.

Még egy jótékony hatás

Kiderült továbbá, hogy a pattanások ellen is nagyon hatásosak, mivel stimulálják az immunsejteket működését, csökkentik a gyulladásokat, ezért nem csak a ráncok ellen, de a stressz, a túlzott faggyútermelés vagy a helytelen táplálkozás okozta piros foltok ellen is beválhatnak.A szakértők tanácsa szerint kúraszerűen kell szedni őket, persze betartva az ajánlott mennyiséget. Természetesen a legjobb megoldás az, ha rendszeresen fogyasztasz élőflórás joghurtokat vagy kefirt.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...