Sosem gondolnád, mit tudsz leellenőrizni gumicukorral

Elég furcsa tanácsot adott egy brit nővér a sürgősségin egy anyukának. Nem mindenki értett egyet a módszerével.

Wendy Wood kislánya még az első iskolai napon esett el, és csúnyán megütötte magát. A nő gyermekének az arca és a szeme környéke nagyon véraláfutásos lett. Az anyuka azonnal a kórházba sietett kislányával, ahol kiderült, hogy szerencsére semmilyen komolyabb sebesülést nem szerzett. Ekkor az egyik nővértől kapott egy tanácsot, arra az estre, ha még egyszer ilyen történne.

A kórházi dolgozó szerint, egy egyszerű trükkel meg lehet állapítani, hogy eltört-e egy gyerek arccsontja. Az ápolónő szerint gumicukrot kell adni, majd megkérni, hogy rágja szét. Ha sikerül megcsinálnia, nincs baj, ha viszont nem sikerül, akkor komolyabb kivizsgálás szükséges.

A nő más anyukákkal is szerette volna megosztani a hasznosnak hitt tippet, ezért kitette a Facebook falára. A bejegyzésre közel ezer reakció érkezett, többek között egy ausztrál orvosnőtől is, aki azt írta a módszerre, hogy teljes butaság. A doktor élete nagy részében a sürgősségin dolgozott és azt mondja, hogy ne etessenek semmit a szülők a gyerekükkel, ha arra gyanakodnak, hogy eltört az arccsontjuk. „Soha nem jutna eszembe, hogy csak az időmet vesztegették, ezért kérlek benneteket, legyetek szülők, a diagnosztizálást bízzátok ránk, a gumicukrot pedig hagyjátok meg későbbre.”

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: iStock

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...