A sós rágcsálnivalókat én gyakorlatilag minden formában szeretem. Leginkább, ha házi, a boltiak gyakran túl szárazak és egyenízűek. Szeretem, ha sajtos, ha magos, ha fűszeres, ha roppanós, ha puha - szóval nem vagyok válogatós. Ráadásul nagyrészük semmi extra tudást vagy alapanyagot nem igényel. Sokáig eltarthatóak, jól szállíthatóak, bevethetők hétköznap uzsonnára, összejövetelekre, vendégváró falatkának és strandkajának.
Készíthetjük őket teljes kiőrlésű búza-, zab- vagy rozslisztből, szórhatunk rájuk alacsony zsírtartalmú sajtot vagy éppen értékes zsírsavakban gazdag lenmagot. Gyakorlatilag bármivel fűszerezhetjük, az én kedvenceim a rozmaring, az aszalt paradicsom és az oregano.
Kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és kevesebb, mint 25 g szénhidráttartalmú sós rágcsálnivalót, vessétek be őket a következő kertipartin!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)