Sós rágcsák 200 kcal alatt

Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!

A sós rágcsálnivalókat én gyakorlatilag minden formában szeretem. Leginkább, ha házi, a boltiak gyakran túl szárazak és egyenízűek. Szeretem, ha sajtos, ha magos, ha fűszeres, ha roppanós, ha puha - szóval nem vagyok válogatós. Ráadásul nagyrészük semmi extra tudást vagy alapanyagot nem igényel. Sokáig eltarthatóak, jól szállíthatóak, bevethetők hétköznap uzsonnára, összejövetelekre, vendégváró falatkának és strandkajának.

Készíthetjük őket teljes kiőrlésű búza-, zab- vagy rozslisztből, szórhatunk rájuk alacsony zsírtartalmú sajtot vagy éppen értékes zsírsavakban gazdag lenmagot. Gyakorlatilag bármivel fűszerezhetjük, az én kedvenceim a rozmaring, az aszalt paradicsom és az oregano.

Kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és kevesebb, mint 25 g szénhidráttartalmú sós rágcsálnivalót, vessétek be őket a következő kertipartin!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Ropogós diétás magos kréker

  2. 2.

    Sajtos zabkeksz

  3. 3.

    Burgonyás-parmezános keksz

  4. 4.

    Olasz grissini

  5. 5.

    Olvadt sajt burokban

  6. 6.

    Fűszeres masnik

  7. 7.

    Leveles csík

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...