Elképesztő: italt hoztak létre szennyvízből

Szingapúrban megalkották az első olyan sört, mely szennyvízből készül.

Szingapúr egy igen sűrűn lakott törpeállam, melynek nincs saját vízforrása, és víztárolási lehetőségei is igencsak szűkösek, éppen ezért olyan módszereket támogat, melyek segítenek a probléma megoldásában. Ilyen például az esővíz gyűjtése, a tenger sótalanítása és a szennyvíz tisztítása is.

A NEWBrew nevű sör a szingapúri nemzeti vízügyi ügynökség és a Brewerkz helyi kézműves sörfőzde együttműködése során jött létre. A sör tisztított szennyvízből, prémium német árpamalátából, aromás Citra és Calypso komlóból és Norvégiából érkező élesztőből készül - írja a Sokszínű Vidék. 

Elképesztő: italt hoztak létre szennyvízből

A sör alapja a NEWater nevű tisztított szennyvíz, mely teljesen tiszta és egészséges.

Mikrofiltráció, fordított ozmózisos kezelés és UV-sugárzás során eltávolítják belőle a szennyező anyagokat, baktériumokat, vírusokat. A folyamatok hatására kiváló minőségű ivóvizet kapnak, mely megfelel minden minőségi követelménynek és a WHO ivóvízre vonatkozó szabványainak is.

A Brewerkz sörgyár szerint a NEWaterből készült sör ízletes nedű, amely felidézi Szingapúr trópusi éghajlatát, selymes, pirított magokra emlékeztető, mézszerű utóízzel.

Címlapkép: brewerkz.com


Még több izgalmas hír a nagyvilágból:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...