Elképesztő: italt hoztak létre szennyvízből

Szingapúrban megalkották az első olyan sört, mely szennyvízből készül.

Szingapúr egy igen sűrűn lakott törpeállam, melynek nincs saját vízforrása, és víztárolási lehetőségei is igencsak szűkösek, éppen ezért olyan módszereket támogat, melyek segítenek a probléma megoldásában. Ilyen például az esővíz gyűjtése, a tenger sótalanítása és a szennyvíz tisztítása is.

A NEWBrew nevű sör a szingapúri nemzeti vízügyi ügynökség és a Brewerkz helyi kézműves sörfőzde együttműködése során jött létre. A sör tisztított szennyvízből, prémium német árpamalátából, aromás Citra és Calypso komlóból és Norvégiából érkező élesztőből készül - írja a Sokszínű Vidék. 

Elképesztő: italt hoztak létre szennyvízből

A sör alapja a NEWater nevű tisztított szennyvíz, mely teljesen tiszta és egészséges.

Mikrofiltráció, fordított ozmózisos kezelés és UV-sugárzás során eltávolítják belőle a szennyező anyagokat, baktériumokat, vírusokat. A folyamatok hatására kiváló minőségű ivóvizet kapnak, mely megfelel minden minőségi követelménynek és a WHO ivóvízre vonatkozó szabványainak is.

A Brewerkz sörgyár szerint a NEWaterből készült sör ízletes nedű, amely felidézi Szingapúr trópusi éghajlatát, selymes, pirított magokra emlékeztető, mézszerű utóízzel.

Címlapkép: brewerkz.com


Még több izgalmas hír a nagyvilágból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...